Per. May 2nd, 2024


GENÇ SANATKARLAR YAPITLARI İLE İZMİR KÜLTÜR SANAT FABRİKASI’NDA

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Genç Sanat 9. Yeni Sanat Proje Yarışması”nın ödül merasimi ve stant açılışı, İzmir Efes Kültür Yolu Şenliği kapsamında 28 Ekim 2023 tarihinde İzmir Kültür Sanat Fabrikası içinde yer alan İzmir Fotoğraf ve Heykel Müzesi süreksiz stant salonunda gerçekleştirildi. Stantta görsel sanatın tüm tabir biçimlerini içeren 30 eser izleyenlerin beğenisine sunuldu.

 

Bakanlığa bağlı Hoş Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, yeni sanatı ve genç sanatkarları desteklemek, yeni sanatsal yaklaşımların görünürlüğünü artırarak ilgililerle buluşmasını sağlamak gayesiyle, bu yıl Âşık Veysel’in vefatının 50’ıncı yılı münasebetiyle “Uzun İnce Bir Yoldayım” temasıyla gerçekleştirilen yarış sonucu seçilen 30 yapıttan oluşan stant, 28 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Halk şiirinin ve âşıklık geleneğinin 20. yüzyıldaki en kıymetli temsilcilerinden Âşık Veysel’in dizesini mevzu alan yarış; ozanın tabir gücünün, genç sanatkarların işlerine olan etkisini gözler önüne sermeyi amaçlamaktadır.

 Yarışmada eser sahiplerine toplam 250 bin lira para mükafatı verilmiş olup,  Başarı Ödülü’ne layık görülen 5 bireye farklı başka 24 bin lira, Mansiyon Ödülü’ne layık görülen 5 bireye başka ayrı 12 bin lira ve yapıtları sergilemeye layık görülen 20 bireye de yeniden farklı ayrı 3 bin beş yüz lira ödül takdim edildi.

 
Yarışmanın Seçici Kurulu
 
Genç Sanat 9. Aktüel Sanat Proje Yarışması’nın seçici konseyinde ise, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hoş Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü’nden Doç. Dr. Memduha Candan Güngör, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden Prof. Tansel Türkdoğan, Arkas Sanat Müdürü Müjde Odabaşıoğlu Unustası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi olarak Hoş Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Hoş Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Özkan yer aldı.

 Ödüle Layık Görülen Sanatçılar

 Yarışmada Muvaffakiyet Ödülü’ne Ezgi Ertürk, Sena Soykök, O. Batuhan Türker, Mustafa Memnun ve Sena Kutluca; Mansiyon Ödülü’ne de Gülşah Akdemir, Meltem Begiç, Cansu Kul, İrem Yüksekbilgili ve Semih Tokkuzun layık görüldü.   

 Eserleri sergilemeye bedel bulunan sanatkarlar ise Zehra Işık Ilğaz, Edanur Sabuncu, Hasret Şahin, Ferit Cihat Sertkaya, Özgün Şahin, İlhak Altıparmak, Delfin Demirgüreş, Melis Aydoğmuş, Kevser Yılmaz, Ekrem Coşkun, Nurdan Unus, Metin Katırcılar, Uğur Tay, Halil İbrahim Çakmak, Mustafa Yılmaz, Ayşenur Sarı, Zülkif Esin, Oğuzhan Ulutaş, Erdoğan Paksoy ve İlayda İrem Baratan oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen