Cum. May 3rd, 2024

GENÇLERİN HEYECANLA BEKLEDİĞİ MZV-MEF YETGEN TEPESİ KUVVETLİ PSM’DE GERÇEKLEŞTİ

 

Gençleri alanında ehil isimlerle bir ortaya getiren ve heyecan veren sahne performanslarının yer aldığı MZV-MEF YetGen Doruğu, 19 Kasım 2023 Pazar günü 

Cumhuriyetin 100. yılına referansla “Geçmişten ilham geleceğe umut” mottosuyla Güçlü PSM’de gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1500 gencin iştirak gösterdiği aktiflik, birebir vakitte Uzman Gençler YouTube kanalında da canlı olarak yayınlandı ve 

binlerce gence ulaştı.

 

Mehmet Güçlü Vakfı (MZV) ve MEF Üniversitesi tarafından desteklenen, YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut’un liderliğinde yürütülen ve 8 yıldır fiyatsız olarak gerçekleştirilen MZV-MEF YetGen Tepesi, gençlerin ağır ilgisi ile 19 Kasım’da Kuvvetli Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nın kapanış buluşması olarak düzenlenen aktiflik, eğitim programı üzere tekrar Youtube üzerinden canlı yayınlandı ve binlerce gence ulaştı. 

 

MZV-MEF YetGen Tepesi bu sene YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğünde “Umut” teması ve Cumhuriyetin 100. yılına referansla “Geçmişten ilham geleceğe umut” mottosu ile gerçekleştrildi. Zirve’de iyzico Kurucu Ortağı ve İdare Şurası Lideri Barbaros Özbugutu, SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Avrupa Kurulu Gençlik Delegesi Ece Çiftçi, Tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, Özyeğin Üniversitesi Memleketler arası Bağlantılar Kısım Lideri Prof. Dr. Cihan Balta, Psikolog Gizem Sürenkök, Danışman İdil Türkmenoğlu ve Profesyonel Basketbolcu, Teşebbüsçü Sinan Güler, Necati Güler ve Muratcan Güler gençlerle buluştu. Konuşmacı köşelerinde alanında ehil isimler gençlerin sorularını cevaplayarak meslek ve gelecek seyahatinde ilham veren sohbetler gerçekleştirdiler. İştirakçiler, Cumhuriyetin zenginliğini ve kültür çeşitliliğini yansıtan özel repertuarı ile Türkiye koro yaşantısına yeni bir soluk getiren MAGMA Oda Korosu’nun ve MEF Dans Grubunun performansını izledi.

 

Türkiye’de birinci sefer lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan, 21. Yüzyıl yetkinliklerinin ve farkındalığının kazandırılması amaçlanarak “yetkin” bireyler yetiştirme gayesiyle tasarlanan MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na 2015’ten bu yana 11 bine yakın öğrenci iştirak sağladı, yapılan tepelere ise bugüne kadar 15 bin öğrenci katıldı.

 

Zorlu Holding İdare Konseyi Lider Vekili Olgun Şiddetli: 70 yıldır faaliyet gösteren bir kurum olarak, ülkemizde toplumsal ve ekonomik refahın temel şartını “nitelikli eğitim” olarak görüyoruz. 

 

Zirve’de gençlerle buluşan Olgun Güçlü “Mehmet Güçlü Vakfı olarak, 2015 yılından bu yana, destekçisi ve paydaşı olduğumuz YetGen programı, bizler için çok değerli. Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, tüm canlılar için daha sürdürülebilir bir hayatı sağlamak ismine var gücümüzle çalışıyoruz. 70 yıldır faaliyet gösteren bir kurum olarak, ülkemizde toplumsal ve ekonomik refahın temel şartını Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın da 4. hususu olan “nitelikli eğitim” olarak görüyoruz. Bu doğrultuda Mehmet Güçlü Vakfı (MZV) olarak; yaratıcı, hayal gücünden beslenen, özgüvenli bireylerin yetişmesine takviye olmayı amaçlıyoruz. 21. yüzyılın yetkinliklerine sahip, geleceğe umutla bakan sağlıklı jenerasyonlar yetişmesi için çalışmalar yürütüyoruz. YetGen ile olan seyahatimizi etkimizin daha kalıcı olması ismine paydaşı olduğumuz eğitim odaklı programlar ortasında en manalı dayanaklarımızdan biri olarak görüyoruz. YetGen eğitim programının yanı sıra her yıl gençlerin alanında ehil isimlerle buluşarak ilham almaları ve birbirleriyle diyalog geliştirmeleri için pahalı bir platform sağlayan MZV-MEF YetGen Zirvesi’ni de destekliyoruz. Bu yolun başından itibaren birlikte yürüdüğümüz, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve programınmızın yürütücüsü, bedelli Hocamız Prof. Dr. Erhan Erkut’a ve programda emeği geçen tüm önderlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da daha uygun bir gelecek hayalimizi gerçekleştirmek ismine nitelikli eğitim alanında çalışmaya, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut: “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Farkındalık Eğitim Programımızın en değerli kazanımlarından birisi: Umut.”

 

Sözlerine, 8 yıldır programı destekleyen Mehmet Kuvvetli Vakfı ve MEF Üniversitesi’ne teşekkür ederek başlayan YetGen Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut geleceğe umut olan; faal, başarılı ve topluma katkı sağlayan bireyler olmak için gençlerin 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin birinci 21. yüzyıl yetkinlikleri programı YetGen’de bir yandan maharet eğitimi verilirken bir yanda da muvaffakiyete ulaşmış bireylerin hayat kıssalarıyla bir öğrenme ortamı tasarladıklarını; Cumhuriyetimizin 100. yılında “Geçmişten İlham Geleceğe Umut” mottosuyla kurgulanan MZV-MEF YetGen Zirvesi’nde de Kişisel Dönüşüm, Cumhuriyet’in 100. Yılı ve Toplumsal Dönüşüm olarak 3 temaya değinerek farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ileten Prof. Dr. Erhan Erkut kelamlarına şöyle devam etti: “2015 yılında birinci kere YetGen ismini kullanarak liseliler için başlattığımız bu program, 2016 yılında 80 MZV bursiyeri ile mütevazi bir formda devam etti. 2023 yılına kadar her periyotta binlerce gence ulaşan YetGen’de, bu yıl toplamda 2700 lise ve üniversite öğrencisi ve mezunlar ile gerçekleştirdiğimiz programı zirvemizle taçlandırıyoruz.”

 

 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin: “MEF Üniversitesi olarak umudu yansıtan ehil gençlerle birlikte olmaktan ve yıllardır desteklediğimiz MZV-MEF YetGen Zirvesi’nde bulunmaktan memnunluk duyuyoruz.”

 

Sözlerine Mehmet Şiddetli Vakfı’na, Zirve’nin konuk konuşmacılarına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen iştirakçi gençlere teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Muhammed Şahin, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’na katılan gençlerin muvaffakiyetinin akademik kazanımlar kadar bu eğitim programından aldığı kazanımların ve yetkinliklerin oluştuğunu paylaştı. “15 yıllık rektörlük ömrümde gördüğüm en değerli şey, âlâ insan olmak. Bugün, dünyada olup bitenlerin, savaşların, kötülüklerin sebepleri düzgün olamamış insanlardır. Düzgün beşerler, sizler; bugün 100. yılını yaşadığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün çocuklarısınız. Ülkemizin mukadderatını değiştirecek olan sizlersiniz, sizler üzere âlâ insanlardır. Biz, MEF Üniversitesi olarak YetGen’i desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen