Per. May 2nd, 2024

Hafız Mustafa’dan Eskişehir’e Okul ve Kongre Merkezi Projesi

Türkiye’nin esaslı lezzetlerini ve klâsik tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de temelini attığı Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle gelecek kuşaklara değerli miraslar bırakmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yapılar, zelzele gerçeği göz önünde bulundurularak tasarlanacak. Kongre merkezi 600 kişilik etkinliklere mesken sahibi yapma potansiyeli taşırken, 32 derslikten oluşacak inovatif okul ise gereksinim duyduğu enerjiyi kendi kendine üretecek. 

Türkiye’nin eşsiz lezzetlerini 1864 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerle buluşturan Hafız Mustafa, toplumsal sorumluluk çalışmaları kapsamında temelini attığı “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu” ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle Eskişehir’e iki değerli yapı kazandıracak. Bir buçuk asırdan uzun müddettir faaliyetlerini sürdüren marka, gelecek kuşakların eğitim, sanat ve kültürel taraftan katkıda bulunacak.  

Her iki proje de zelzele gerçeğine uygun inşa edilecek

Hafız Mustafa’nın toplumsal sorumluluk misyonu kapsamında hayta geçirdiği projenin temel atma merasimine; Hafız Mustafa Onursal Lideri Avni OngurlarYönetim Konseyi Lideri Eren Ongurlar ile Yönetim Konseyi Üyesi Emre Ongurlar’ın yanı sıra, Eskişehir Valisi Hüseyin AksoyEmniyet Genel Müdürü Vali Erol Ayyıldızİl Ulusal Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve protokol üyeleri de iştirak sağladı. Proje kapsamında hayata geçirilecek 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, zelzele gerçeği göz önünde bulundurularak yatay mimariye uygun 4 katlı formda inşa edilecek. En az 100 yıl ayakta kalması planlanan okul, tıpkı vakitte çevreci yapısı sayesinde kendi güç gereksinimini kendisi karşılayacak. İçerisinde stant alanları, toplantı salonları ve atölyelerin yer alacağı kongre merkezi ise 600 kişilik etkinliklere mesken sahipliği yaparak kentin kültürel gereksinimlerine karşılık verecek. 

“Toplum gelişiminin gerisindeki güç eğitimdir”

Temel atma törenindeki konuşmasında hayata geçirdikleri projelerin geleceği aydınlatan birer meşale olacağına inandıklarını söyleyen Avni Ongurlar, Rahmetli annemizin ismini taşıyacak 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu; bizler için bir okul olmaktan öte, eğitimli, kültürlü, yardımlaşmayı seven bireyler yetiştirmenin bir taahhüdüdür. Öbür taraftan, bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitimdeki başarısına bağlıdır. Toplumsal hayat süratle değişiyor, bilim ve teknoloji daima bir gelişim içerisinde. Münasebetiyle eğitimin değeri daha da artıyor. Okullar bizi empatiyi, saygıyı, eleştirel düşünmeyi ve doğruyu yanlıştan ayırma kapasitesini geliştirerek sorumlu vatandaşlar olarak şekillendirir. Karar verme hünerlerimizi ve sorun çözme yeteneklerimizi beslerler. Hayat uzunluğu eğitim ve öğretimin değerine inanıyoruz. Bu nedenle eğitime dayanak vermeye kararlıyız ve gelecekte daha fazla eğitim kurumu kurmayı umuyoruz” dedi.  

Eğitimin toplumumun ve milletin gelişiminin ardındaki itici güç olduğuna inandıklarını söyleyen Avni Ongurlar, kongre merkezine ait de şu sözleri kullandı: “Babam Hacı Bahri Ongurlar’ın ismini taşıyan kongre merkezi ise kültürel etkinliklere konut sahipliği yaparak Eskişehir’in sanat ve kültür alanındaki gelişimine katkıda bulunacak. Kültür ve sanatın toplumları bir ortada tutma gücüne olan inancımız, bu kongre merkezini hayata geçirmemizdeki etkenlerin başında geliyor. İçerisinde stant salonları, toplantı salonları, atölyeler ve kafelerin bulunacağı kongre merkezimiz, 600 kişilik etkinliklere mesken sahipliği yapma kapasitesinde olacak. 160 yıllık bir marka olarak, vatanımızı ve milletimizi yüceltmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Okul projesinde etraf dostu uygulamalara büyük ehemmiyet verildi

İnşa edecekleri okul ve kongre merkeziyle birlikte gelecek kuşaklara kıymetli miraslar bırakacaklarını söyleyen Eren Ongurlar ise “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, yalnızca bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bir toplumun vizyonunu taşıyor. Geleceğin önderleri, bilim insanları, sanatkarları ve girişimcilerini yetiştirmek için bu okul, yeni kuşaklara ışık tutacak bir merkez olacaktır. Bu projeyi gerçekleştirirken, sürdürülebilirlik prensibine ve etraf dostu uygulamalara büyük kıymet verdik. Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, kendi gücünü üreten ve etraf dostu teknolojileri teşvik eden bir model okul olacaktır. Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı ise genç kuşakların daha güçlü bir formda yetişmesine ve kültürel manada da beslenmelerine katkı sağlayacak değerli bir adım olacak” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen