Per. May 2nd, 2024

7. Kitap Günleri İçin Geri Sayım Başladı

 

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini gerçekleştireceği Kitap Günleri Fuarının lansmanı yapıldı. 1 milyon kitap, 100’ü aşkın muharrir ve yayınevinin İnegöllü kitapseverlerle buluşacağı tertip 24 Kasım’da kapılarını açacak. 10 gün sürecek kitap şöleninde, indirimli ve kampanyalı kitaplar okuyucuya sunulacak.

İnegöl Belediyesi’nin birincisini 2017 yılında gerçekleştirdiği ve her yıl geliştirerek daha kapsamlı hale getirdiği İnegöl Kitap Günleri, bu yıl 7’nci kere düzenlenecek. 24 Kasım – 03 Aralık tarihlerinde 10 gün boyunca adeta bir kitap şöleni havasında gerçekleştirilecek İnegöl Kitap Günlerinde bu yıl yeniden 100’ü aşkın müellif ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitap okuyucu ile buluşacak.

KİTAP GÜNLERİNİN LANSMANI YAPILDI

Kitap Günleri Fuarı öncesi bugün; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Lideri Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Lideri Mustafa Durmuş, İnegöl Belediye Meclisi Kültür Komitesi Üyeleri ve Ulusal Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Varlıklı iştiraki ile Ortaköy Kervansarayında basın toplantısı düzenlendi.

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNDE, FİLİSTİN’DE ÇOCUKLAR ÖLÜYOR

Duyuru ve davet maksatlı düzenlenen basın toplantısında 7’nci Kitap Günleri Fuarına ait açıklamalarda bulunan Belediye Lideri Alper Taban, Filistin’de yaşanan zulüm ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününe de değindi. Lider Taban, “Bugün 7’nci Kitap Günleri Fuarımızın duyurusu için bir ortadayız. Bugün birebir vakitte 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Bildiğiniz üzere İsrail, bilhassa son günlerde yaptığı taarruzlarla 5500 çocuğun, 3500 bayanın toplamda 13 bin insanın vefatına sebep oldu. Bu durumu kim yapıyorsa lanetliyoruz. Cenabı Allah onlara da tıpkı duyguyu yaşatsın. Şehitlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

“DÜNYAYI YÖNETECEK KUŞAKLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORSAK, KİTABI VE OKUMAYI GÖZ GERİSİ EDEMEYİZ”

İnegöl Belediyesinin gerçekleştirdiği 7’nci Kitap Günlerinin başladığını hatırlatan Lider Taban, şöyle devam etti: “Kitabın insan hayatındaki ehemmiyetini anlatmak, bahsetmek lazım. Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır diyor düşünürler. Münasebetiyle vücut eğitimi beden için neyse, okumak da beyin için odur. Dünyayı yöneten; kalem, kitap ve mürekkeptir. Bu şuurla, bizler de Dünyayı yönetecek jenerasyonlar yetiştirmek istiyorsak, kitabı ve okumayı göz gerisi edemeyiz. Okuyan toplumlar geleceğe taraf verirken, birebir vakitte refahlarını da yükseltir. Okumayan toplumlara baktığımızda ise diğerlerinin sömürgesi olmaktan kurtulamamışlardır.”

1 MİLYON KİTAP İNEGÖLLÜLERLE BULUŞUYOR

“İnegöl’ümüzde de 24 Kasım Cuma günü Öğretmenler Gününde başlayıp 03 Aralık tarihine kadar sürecek bir kitap şöleni olacak. 24 Kasım Cuma günü 14.00’da MODEF Fuar alanında açılışımızı gerçekleştireceğiz. Açılışımızın onu konuğu Müellif İhsan Süreyya Sırma olacak. Tertip boyunca da çok değerli yazarlarımızı konuk edeceğiz. Bunlardan birkaçını saymak gerekirse; Hayati İnanç, Gri Koç, Orhan Toker, Merve Gülcemal, Tufan Gündüz, Kemal Sayar, Fatih Duman, Hatice Kübra Tongar, Nurullah Genç, Dilek Mert ve Beyhan Budak. Fuarımızın bu yılki sloganı ise İnegöl’de mevsim kitap formunda belirlendi. Hafta içi 09.00-20.00 hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri ortasında açık kalacak Kitap Günleri Fuarımızda, 100’ü aşkın muharrir ve yayınevi ile 1 milyonu aşkın kitabı ilçe halkımızla buluşturacağız.”

YEREL MÜELLİFLER KİTAPLARINI TANITACAK

“İnegöl’ümüzün bir de mahallî muharrirleri var. Ben bunları birebir vakitte Kitap Fuarımızın bir meyvesi olarak görüyorum. Lokal muharrirlerimiz da bu tertip kapsamında görücüye çıkacaklar. Küçükten büyüğe müellifimiz var. 20 lokal muharririmizin ortasında 12 yaşında Berre Parıltı Yavuz evladımız da yerini alacak.”

7 KİTAP KULESİ ÇEKİLİŞLE SAHİBİNİ BULACAK

“Kitap Fuarlarımız öncesi her yıl yaptığımız belli çalışmalar var, bunlara bu yıl da devam ettik. 27 bin kumbara dağıttık okullarımızda. Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzün de katkı ve takviyeleriyle öğrencilerimize kumbaraları dağıtarak hem tasarruf vurgusu yapmak istedik hem de öğrencilerimizin kitap fuarımızda kitap almak için birikim yapmaya teşvik ettik. Tekrar dev kitap kulesi çekilişi gerçekleştireceğiz. 7. Kitap Günlerimize özel 7 Kitap Kulesinden birine çekilişle sahip olmak için iştirakçilerimiz; toplumsal medya hesaplarımızdan yayınlayacağımız kitap kulesi gönderimizi beğenip, yorum yapıp yorumuna 2 arkadaşını etiketleyecek. Çekiliş sonuçları 02 Aralık Cumartesi günü açıklanarak sahiplerine teslim edilecek.”

ÖĞRETMENLERE ÖZEL KAMPANYA

“Bu manalı tertipte, öğretmenlerimizi de unutmadık. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle şimdiden tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Fuar kapsamında öğretmenlerimize ayrıyeten bir indirim daha uygulanacak. İndirim ayrıntılarını daha sonra açıklayacağız.”

12 BİN 500 ÖĞRENCİ FİYATSIZ TAŞINACAK

“Öğrencilerimizi yeniden her yıl olduğu üzere Kitap Fuarımıza fiyatsız olarak taşıyacağız. Planlama kapsamında 12 bin 500 öğrencimizi fuara getirmek için hazırlıklarımızı yaptık. Etraf vilayet ve ilçelerimizde de duyuruları yaparak vatandaşlarımızı davet ettik. Kentimizde yaşayan her birey bu tertipten hizmet alacak. Tüm hemşerilerimizi bu kitap şölenine davet ediyorum.”

GENÇLERİMİZİN KİTABA OLAN İLGİSİ BİZLERİ MEMNUN EDİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da kitabın kıymetine dikkat çektiği açıklamasında “Kitap tarih boyunca insanlık için kıymetliydi. Geçmişte tahminen o yapıtların yazılması, ulaşılması çok güç kaidelerde oluyordu. Bizim gençliğimizde de kütüphanelerde fazlaca kitaba ve bilgiye erişiyorduk. Sonrasında dijital dünyanın süratli gelişimiyle güya beşerler artık kitap okumuyor üzere bir algı oluştu. Fakat ben uzunca müddettir belediyemizin yaptığı bu tertibe bilhassa gençlerimizin ilgi gösterdiğini görüyorum. Tekrar Nöbetçi Kitaphanelerde gençlerimizin kitapla haşır neşir olduğunu görmek bizleri memnun ediyor. Hasebiyle bu tertipleri da önemsiyoruz” diye konuştu.

ŞEHİRLERİ İMAR EDERKEN, JENERASYONLARI İHMAL ETMEMELİYİZ

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan ise “Çok hoş ve manalı bir buluşmayı burada gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Kitap Günleri, İnegöl Belediyemizin çok kıymetli hizmetlerinden biri. Zira kentleri imar ederken şayet kuşakları ihmal edersek, ihmal ettiğiniz o kuşaklar imar ettiğiniz kentleri yıkarlar. İnşallah bizler imar ettiğimiz kent ve medeniyetleri ihmal etmediğimiz insanlarımızla geleceğe daha güçlü taşıyacağız. Bu manada kitap biz insanların, hele ki birinci buyruğu oku olan bir dinin mensupları olan biz Müslümanların olmazsa olmazıdır. Kitaptan farklı bir hayat bizim için düşünülemez. Katkı ve takviye veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemize, ülkemize iyi olsun” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen