Çar. May 8th, 2024


 

İnegöl Belediyesi’nden Öğrencilere Orta Tatil Etkinliği

 

İnegöl Belediyesi, orta tatil devrinde çocukların keyifli vakit geçirmesi ismine Çocuk Çömlek Atölyesi aktifliği düzenledi. Küçük sanatkarlara kendi elleriyle yaptıkları çömlekler ikram edildi.

Şehirde yaşayan her yaştan bireye hizmet düsturuyla hareket eden İnegöl Belediyesi, orta tatil devrinde çocuklar için özel bir aktiflik düzenledi. Çocukların tatil sürecini daha verimli geçirmeleri ve bu süreci keyifli hale getirmek ismine “Çocuk Çömlek Atölyesi” aktifliği gerçekleştirildi. Bugün 5 yaş ve üzeri çocuklara yönelik iki farklı seansta yapılan aktifliğe, İnegöllü miniklerin ilgisi ağır oldu.

MİNİKLER MAHARETLERİNİ SERGİLEDİ

Kent Müzesi Serdar Rubacı Stant Salonunda Kültür Bakanlığı Çömlek Ustası Salim Yaşar nezaretinde yapılan aktiflik sabah 10.00’da başladı. Birinci seans 12.00’da sona erdi. İkinci seans ise 13.00-16.00 ortasında gerçekleştirildi. Burada küçük sanatkarlar, Çömlek Ustası Salim Yaşar nezaretinde kendi çömleklerini yaptılar. Aktiflik sırasında çömlek üretiminin inceliklerini ustasından öğrenen minikler, toprağa form verirken de maharetlerini sergilediler. Onlarca çocuğun katıldığı çömlek atölyesi aktifliği sonunda, çocuklara kendi yaptıkları çömlekler de günün anısına ikram edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen