Cum. May 3rd, 2024


İzmir Körfezi yüzyılın gösterisine sahne olacak 

Yarın akşam Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en renkli anları İzmir Körfezi’nde yaşanacak. İZDENİZ’e ilişkin gemiler saat 20.45’ten itibaren Körfez’i uzunluktan boya ışık şovları ile aydınlatacak. Cumhuriyet Maydanı’ndan başlayacak şov Karşıyaka, Bostanlı ve Göztepe kıyısından izlenebilecek.

Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Körfezi’nde düzenlenecek ışık gösterisi ile kutlamalar hafızalardan silinmeyecek görsel gösteriye dönüşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulu başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet ateşinden ilhamla İzmir’i ışıl ışıl aydınlatacak şov hazırladı. 29 Ekim Pazar günü, İZDENİZ’e bağlı 5 gemi, saat 20.45’ten itibaren 100’üncü yıl gururuna Körfez’i uzunluktan boya ışıklarla aydınlatacak. 
Kutlamalar kapsamında İZDENİZ’e bağlı 4 katamaran ve 1 otomobil vapurunda 1700 kesim özel efektli pyro, 600 modül ışık kullanılacak. Gemiler, tüm izleyenlere müzik eşliğinde unutulmayacak bir görsel şölen sunacak. Kıyı şeridindeki şov Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak,  Karşıyaka, Bostanlı ve Göztepe kıyı rotasında izlenebilecek.

Saat 20.44’ten itibaren Cumhuriyet Meydanı açıklarındaki gemiler düdüklerini çalmaya başlayacak. Saat 20.45’te gemiden birinci sesli mayının atılmasıyla birlikte müzik sesi yükselecek ve görsel gösterinin startı verilecek. Cumhuriyet Meydanı, Karşıyaka, Bostanlı, Göztepe sınırında hareket eden gemilerin gösterisi 21.30’a kadar sürecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen