Per. May 2nd, 2024


İzmir’de metrekareye 58,5 kilogram yağış düştü

Özellikle yurdun batı bölgelerini tesiri altına şiddetli yağışlar İzmir’de de ömrü etkiledi. Fırtına ile birlikte sabah saatlerinden itibaren yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle deniz ulaşımı aksadı. Kente ortalama 58,5 kilogram yağış düşerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU takımları gereken tüm tedbirleri alarak sorun yaşanan bölgelere kısa müddette müdahale etti.

İzmir’de tesirli olan çok yağışların yaratabileceği aksilikleri önlemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, Fen İşleri, Zabıta daireleri ile birlikte İZSU Genel Müdürlüğü’ne tüm üniteler seferber oldu. Kısa mühlet içinde kente düşen 58,5 kilogram yağış kimi bölgelerde ulaşımı aksatırken, İZSU grupları, yağmur ızgaraları, kanallar, dere ağızları ve yataklarında önleyici çalışmalar ve anlık müdahalelerde bulundu. Yağmurla birlikte tesirli olan şiddetli rüzgar deniz ulaşımını aksattı. Vapur seferlerine bir mühlet orta verildi. Altınyol Turan mevkiinde çok yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yola dökülen topraklar trafiğin süreksiz olarak aksamasına neden oldu. Balçova Mehmetçik Bulvarı’nda bulunan Yahya Deresi’ne yüksek kesitlerden şiddetli gelen yağmur suları kısa periyodik taşkına neden oldu. Grupların yaptığı acil müdahale sayesinde sorun giderildi

Binden fazla işçi alana indi
Sabahın erken saatlerinde kent genelinde görülen şiddetli yağışlar müddetince İZSU Genel Müdürlüğü 214 iş makinası ve 765 işçi misyon yaptı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı da 350 işçisi ve ekipmanıyla yaşanabilecek aksiliklere karşı hazır tutuldu. İZSU takımları dere ağızlarında ve yataklarında su akışına mani olarak taşkın riski yaratacak durumlara da müdahale etti. 2019 yılından bu yana tamamlanan yatırımların kronikleşen noktalarda su baskınlarına pürüz olduğunu belirten İZSU yetkilileri, “Tespit ettiğimiz 20 noktada yaşanan meseleleri ise en kısa sürece çözüme kavuşturacağız” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen