Çar. May 1st, 2024


İzmir’in dayanışma noktaları memleketler arası program ile güçleniyor

İzmir’in 11 farklı bölgesinde hizmet veren Bizİzmir Dayanışma Noktaları, Lund Üniversitesi ve Raoul Wallenberg Enstitüsü’nün işbirliğiyle yapılan memleketler arası CIPSS programı ile daha kapsayıcı ve sürdürülebilir hale getirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallelerde yaşayan gereksinim sahibi yurttaşlara verilen hizmetin kalite standardını ve niteliğini yükseltmek için çalışmaya devam ediyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı farklı müdürlüklerde psikolog, sosyolog ve toplumsal çalışmacılardan oluşan bir takım tarafından, her yıl açılan milletlerarası “CIPSS” (Kamu Alanlarının ve Kamu Hizmetlerinin Kapsayıcı, Sürdürülebilir, Dirençli Olarak İnovasyonu ve Birlikte Tasarımı) programına yapılan müracaat 2023 yılının Mayıs ayında olumlu sonuçlandı. Program kapsamında İsveç’teki Lund Üniversitesi’ne bağlı bir takım İzmir’e gelerek incelemelerde bulundu.

Proje takımıyla çalışmaya devam edecekler

Proje kademelerinden biri olan mentor ziyaretlerini tamamlamak emeliyle, programın düzenleyicileri Lund Üniversitesi ve Raoul Wallenberg Enstitüsü Türkiye Yöneticisi İlhami Alkan Olsson, Etraf ve İklim Bilimleri Merkezi Yöneticisi Joanna Alkan Olsson, programın Türkiye Ana Mentoru Doç. Dr. Özgür Arun ve İzmir Mentoru Prof. Dr. Canan Madran, iki gün boyunca Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın farklı ünitelerini ve dayanışma noktalarını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nda verilen hizmetlerden epey etkilendiğini belirten Yönetici Joanna Alkan Olsson, farklı toplumsal modeller üzerinden proje grubu ile çalışmaya devam edeceklerini tabir etti.

Personel kapasitesinin artırılması da var

Program ile Bizİzmir Dayanışma Noktalarının daha kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasına yönelik bir değişim projesi kurgulanacak. Program, hassas kümelere sunulan kamu hizmetlerinin kapsayıcı olarak tekrar düzenlenmesi için belediye işçisinin kapasitesinin artırılmasına da odaklanıyor.

Bu yıl Türkiye’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Şişli Belediyesi de programa katılmaya hak kazandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen