Cum. May 3rd, 2024


Kaspersky, Afrika Siber Savunma Forumu’nun (ACDF) bir kesimi olarak Afrika bölgesindeki birinci Şeffaflık Merkezi’nin açıldığını duyurdu. Ruanda’nın Kigali kentinde açılan yeni merkez, şirketin sunduğu tahlillerin güvenilirliğini vurgulamak ve siber güvenlik dalında daha fazla şeffaflığı savunmak için kurulan Kaspersky Küresel Şeffaflık Teşebbüsü’nün bir modülünü simgeliyor. Yeni Şeffaflık Merkezi, ziyaretçilerine Kaspersky’nin mühendislik ve bilgi sürece uygulamalarına kapsamlı bir genel bakış imkanı sunmanın yanı sıra eser ve hizmetlerinin kaynak kodlarının canlı gösterimini de sağlıyor.

Afrika bölgesindeki internet penetrasyonu yıllar geçtikçe istikrarlı bir biçimde artıyor. Dünya Bankası verilerine göre Afrika’da geniş bant internet erişimi 2019’da %26 iken 2022’de %36’ya yükseldi. Afrika Birliği’nin Dijital Dönüşüm Stratejisinde belirtildiği üzere Afrika’daki tüm insanların 2030 yılına kadar dijital olarak güçlendirilmesi gerekiyor. Bu da dijitalleşmenin hem fırsatlar hem de zorluklar eşliğinde artacağı manasına geliyor.

Kigali’deki yeni Şeffaflık Merkezi, Kaspersky’nin iş ortakları, müşterileri ve siber güvenlikten sorumlu düzenleyici kurumların kullanımına açık olacak. Merkez, 2018’de birinci tesisin açılmasından bu yana Şeffaflık Merkezleri ziyaretçileri ortasında değerli bir popülerlik kazanan “mavi pist” inceleme seçeneğiyle hizmet etmek üzere tasarlandı. Bu yapı Kaspersky’nin mühendislik ve bilgi sürece uygulamalarına genel bir bakış imkanı sunuyor. Kaspersky’nin iş ortakları ve müşterileri, ziyaretleri boyunca Kaspersky uzmanlarına şirketin data sürece prosedürleri ve tahlillerinin işleyişi ile ilgili her türlü soruyu sorabiliyor. Ayrıyeten, “mavi pistin” bir kesimi olarak Kaspersky’nin kamu kurumları, akademi ve şirketler için Siber Kapasite Geliştirme Programının önemli noktalarını öğrenerek, kullandıkları ICT eserlerinin güvenliğini kıymetlendirme marifetleri edinebiliyor yahut bu maharetleri geliştirebiliyor.

Şeffaflık ve siber cürümlerle çaba ortasındaki güçlü bağın ve Kaspersky’nin her iki gayeye olan bağlılığının altını çizen yeni Şeffaflık Merkezi’nin açılışı, Afrika Birliği Polis İşbirliği Düzeneği (AFRIPOL) tarafından da memnuniyetle karşılandı. 

 

Dijital inanç oluşturma açısından örnek olacak

AFRIPOL İcra Yöneticisi Vekili Büyükelçi Jalel Chelba, bahisle ilgili olarak şu yorumlarda bulundu: “Afrika bölgesi şu anda süratli bir dijital dönüşümden geçiyor ve internet penetrasyonu yıldan yıla artıyor. Teknoloji kullanımından kaynaklanan potansiyel güvenlik risklerine karşı koymak için, riskleri azaltmaya yönelik tesirli bir çerçeveyi neyin oluşturduğunu anlamak mecburidir. Kaspersky’nin Afrika bölgesindeki birinci Şeffaflık Merkezinin açılışını duyurduğu bugün, şirketin bu açık yaklaşımını takdir ediyor ve bölgedeki kuruluşlar için dijital itimat oluşturma açısından örnek teşkil eden Küresel Şeffaflık Teşebbüsünü memnuniyetle karşılıyoruz. Kaspersky, siber cürümlerle çaba etmek için mahallî, bölgesel ve milletlerarası kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapma ve teknik uzmanlığını şeffaflık ruhu içinde paylaşma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip.”

Bölgedeki tesisin açılmasıyla birlikte Kaspersky, ağını Avrupa, Asya-Pasifik, Kuzey ve Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da bulunan toplam 11 Şeffaflık Merkezini kapsayacak halde genişletecek.

Kaspersky Asya-Pasifik, Japonya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgeleri Kamu Bağları ve Kamu Siyasetleri Başkanı Genie Sugene Gan, ACDF’deki açılış konuşmasında Global Şeffaflık Teşebbüsündeki bir diğer kilometre taşına dikkat çekti. Gan, şunları söyledi: 

“Afrika gündeminde siber güvenliğe yapılan vurgunun artması ulusal makamların ilgisini çekiyor. Fakat siber kapasite geliştirme konusunda değerli bir boşluk mevcut. Kaspersky, bölgedeki Şeffaflık Merkezini açarak eser güvenliğini kıymetlendirme ve inançlı geliştirme süreçleri oluşturma üzere kritik alanlarda eğitim sunarak mahallî pazarın muhtaçlıklarını karşılamayı amaçlıyor. Şeffaflık Merkezinin açılışı hem kuruluşumuz hem de bölge için çok değerli bir ilerleme ve değerli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Zira bu sayede bölgeye temel kapasite geliştirme yetenekleri ve en yeterli siber güvenlik uygulamalarını getiriyoruz.”

 

Kaspersky, dijital itimadın geliştirilmesinde öncü

Siber güvenlik dalında şeffaflığı artırmaya kendini adamış bir siber savunma şirketi olan Kaspersky, 2017 yılında Global Şeffaflık Teşebbüsünü başlatarak dijital itimadın geliştirilmesinde öncü oldu. Bu teşebbüs, şirketin Kaspersky’nin nasıl çalıştığını, hangi standartları uyguladığını, tahlillerinin nasıl performans gösterdiğini ve neden muteber olduklarını açıklamaya hazır olduğunu teyit ediyor. Kaspersky, eserlerinin, iç süreçlerinin ve genel iş operasyonlarının güvenilirliğini doğrulama ve onaylama sürecine daha geniş bir topluluğu etkin olarak dahil ediyor. Küresel Şeffaflık Teşebbüsünün kıymetli bir tarafı olarak şirket, kaynak kodunu harici inceleme için ortaya koyan birinci siber güvenlik tedarikçisi olarak bu yaklaşıma liderlik ediyor.

Soldan sağa: AFRIPOL Kıdemli Siber Hata Sorumlusu Daas Omar ve Kaspersky Asya-Pasifik, Japonya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgeleri Devlet Alakaları ve Kamu Siyaseti Lideri Genie Sugene Gan

 

AFRIPOL hakkında

AFRIPOL, Afrika Birliği’ne (AU) üye devletlerin Polis Teşkilatları ortasında organize hudut ötesi cürümler, terörizm ve siber cürümlerin önlenmesi ve bunlarla çabada işbirliğini güçlendirmekle misyonlu teknik bir kurumdur. AFRIPOL’ün merkezi Cezayir’de bulunmaktadır. AFRIPOL’ün önceliği, Elli Beş (55) AU üye devletinin kolluk kuvvetlerinin kapasitelerini güçlendirmek, uyumlu hale getirmek ve organize hudut ötesi kabahatlerin önlenmesi ve bunlarla gayrette ortalarında ve başka memleketler arası kuruluşların benzeri yetkileriyle işbirliği ve işbirliğini kolaylaştırmaktır.

 

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş global bir siber güvenlik ve dijital zımnilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için daima olarak yenilikçi tahlillere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle çaba etmek için önde gelen uç nokta müdafaası, özel güvenlik eserleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık tahlillerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en değerli olanı müdafaalarına yardımcı oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen