Per. May 2nd, 2024

KONYA BÜYÜKŞEHİR 2023-2025 AÇIK DATA STRATEJİSİ’Nİ HAZIRLADI

 

Akıllı Kent uygulamalarıyla model olan Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm paydaşlarla ortak maksat ve amaç doğrultusunda “2023-2025 Açık Data Stratejisi”ni hazırladı. Kurumların ve vatandaşların bilgileri tahlil ederek yeni fikirler geliştirmesine imkan sağlayacak Konya Açık Data Stratejisi’ne acikveri.konya.bel.tr adresinde hizmet veren Konya Açık Bilgi Portalı sayfasından ulaşılabiliyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm paydaşlarla birlikte ortak hedef ve gaye belirlenerek kentin birlikte yönetilebilmesi için “2023-2025 Açık Bilgi Stratejisi”ni hazırladı.

Kurumların dataya dayalı karar almasının ve inovasyonun teşvik edilmesinin giderek daha da kıymet kazandığı günümüz iş dünyasında Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Kent Stratejisi ve Yol Haritası vizyonunu; “İnsan ve etraf odaklı, gücünü mahallî ve üniversal kıymetlerden alan, akıllı teknolojilerden yararlanan, yenilikçi, öncü, sürdürülebilir ve iklim dostu Konya” olarak belirledi.

KONYA TÜRKİYE’DE AÇIK DATA PLATFORMU BULUNAN BİRİNCİ KENTLERDEN OLDU

Bu vizyon ışığında 2021 yılında, kentte yönetişimin güçlendirilmesi, kente hizmet eden paydaşlar ortasında uyumun artırılması ve bilgiye dayalı idare prensibi doğrultusunda “Konya Açık Bilgi Portalı”nı hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Konya’yı Türkiye’de Açık Data Platformu bulunan birinci kentlerden biri yaptı.

10 farklı kategoride 150’ye yakın bilgi setiyle hizmet veren “Konya Açık Bilgi Portalı” için; bilgi çeşitliliğinin ve sayısının artırılması, açık data ekosistemine katkı sunulması, portaldan sağlanan verimliliğin ve bilgi farkındalığının artırılması, mevcut bilgilerin güncellenmesi, paydaş kurumların sayısının artırılması üzere ana amaçlarla “2023-2025 Konya Açık Data Stratejisi” hazırlandı.

3 STRATEJİK EMEL; 19 STRATEJİK AMAÇ İLE OLUŞTURULDU

3 stratejik maksat ve 19 stratejik gaye ile oluşturulan Konya Açık Bilgi Stratejisi, kurumların bulundurdukları data varlıklarını yönetme ve paylaşma metotlarını belirleme süreçlerine ışık tutacak. Açık bilgi paylaşımının artırılmasıyla farklı paydaşların ve vatandaşların bilgileri tahlil etmesine ve yeni fikirler geliştirmesine imkan sağlayacak portal sayesinde, kurumların şeffaf hizmet anlayışının gelişmesi desteklenecek. Böylelikle, Akıllı Kent alanında da model olan Konya’da bilgiye dayalı karar alma kültürünün daha âlâ noktalara taşınması hedefleniyor.

KONYA AÇIK DATA PORTALI WEB SAYFASINDA PAYLAŞIMA AÇILDI

Global ve Ulusal Açık Bilgi Siyasetleri, Dünyada Kabul Gören Açık Bilgi Standartları, Konya Açık Bilgi Yönetişim Yapısı, İç ve Dış Paydaş Münasebetleri, Konya Açık Data Stratejik Hedef ve Maksatları üzere birçok başlığın yer aldığı “2023-2025 Konya Açık Bilgi Stratejisi”, acikveri.konya.bel.tr adresinde hizmet veren Konya Açık Bilgi Portalı web sayfasında herkesin erişimine açıldı.

Sürekli yapılan keşif çalışmaları ve Konya Açık Bilgi Ekosistemine dahil olmak isteyen başka kurumların da iştirakleriyle 2023 yılı sonuna kadar toplam data seti sayısının 200’e ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen