Sal. May 21st, 2024

KONYA BÜYÜKŞEHİR BİSİKLETSEVERLERİ “GELECEĞE NEFES” İÇİN BULUŞTURDU

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında düzenlediği program için bir ortaya gelen Konyalı bisikletseverler, özel bisiklet römorkları ile taşıdıkları fidanları toprakla buluşturarak geleceğe nefes oldu.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” münasebetiyle düzenlenen programda bisikletseverler bir ortaya geldi.

Tarihi Meram Köprüsü önünde program için toplanan bisikletseverler, fidanları Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Tatlı Su Kaynakları Havza Ağaçlandırma Sahası’na kadar taşıdı. Renkli manzaralara sahne olan programda fidanları taşımak için özel bisiklet römorkları da kullanıldı.

KOSKİ Tatlı Su Kaynakları Havza Ağaçlandırma Sahası’na ulaşan Konyalı bisikletseverler, bisikletlerine yükledikleri fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikme programı, fidanların ihtimamla dikilip sulanmasıyla sona erdi.

“GELECEĞE NEFES” HAREKETİNE KATKI SAĞLAYAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Programa ailesiyle katılan bir bisikletsever, bisiklet sürmek ve fidan dikmenin bir ortada olduğu programı çok beğendiklerini belirterek, “Geleceğe Nefes” aktifliği için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Fidan dikmenin değerine dikkati çeken bir öteki bisikletsever de emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Elimizden geldiği kadar fırsat bulduğumuzda ağaç dikmeliyiz. Ağaç, bir ülke, bir kent, bir memleket için çok değerli. Konya Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Uğur İbrahim Altay’a takviyeleri için çok teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

İlk sefer fidan diken küçük bir bisikletsever de fidanları babasıyla birlikte bisikletlerine yükledikten sonra yola çıktıklarını, alana ulaştıktan sonra fidanları dikip can sularını verdiklerini ve çok memnun olduğunu lisana getirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen