Cum. May 3rd, 2024


Kordsa’ya KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası

Yarım asırlık deneyimi ile lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarının küresel oyuncusu Kordsa, KAGİDER’in iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kurulduğu günden bu yana bayanların iş hayatındaki tüm fırsat ve kaynaklardan eşit bir formda faydalanması için çalışıyor, toplumsal cinsiyet eşitliliğini destekleyen uygulamalar gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda, bağımsız kıymetlendirme sürecinden muvaffakiyet ile geçen Kordsa KAGİDER’in (Türkiye Bayan Teşebbüsçüler Derneği) ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı. FEM sertifikası, iş ömründe cinsiyet ayrımcılığına son vermek ismine Dünya Bankası’nın teknik takviyesi, PricewaterhouseCoopers ve Ernst&Young iş birliğiyle geliştirilerek uygulanıyor.

KAGİDER İstanbul ofisinde düzenlenen sertifika teslim törenine Kordsa İnsan Kaynakları ve Kurumsal İrtibattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, Kordsa İnsan ve Kültür Yöneticisi Elif Gül, KAGİDER Lideri Esra Bezircioğlu, KAGİDER İdare Konseyi Üyeleri Neşecan Cazip, Hasret Demirici Duyarlar, Genel Sekreter Yeşim Seviğ katıldı. 

“Hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyoruz”

Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve İtalya’da 13 üretim tesisi ile faaliyet gösteren ve 5 binin üzerinde şahsa istihdam sağlayan bir şirket olarak Kordsa, bayan çalışanların sayısının artması için özel çalışmaları hayata geçiriyor. Kordsa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Bağlantıdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Karaduman, “Birleşmiş Milletler’in Bayanı Güçlendirme Prensipleri’nin ve iş dünyasında duyurulan İş’te Eşitlik Bildirgesi’nin de imzacısı olarak iş hayatında çeşitliliğe paha veriyor ve toplumsal eşitliği hayatın her alanında destekliyoruz. Üretimden teknolojiye karar düzeneklerinin her etabında bayanların daha faal hale gelmeleri için çalışıyoruz” dedi.

“Amacımız, bayanların karar alma düzeneğinde da daha fazla kelam sahibi olmasını sağlamak”

Karaduman açıklamalarına şöyle devam etti: “Kordsa’da idareden üretim sürecine kadar hem beyaz yaka hem de mavi yaka bayan çalışanların sayısının artması için çalışıyoruz. İdare ve yürütme konseylerimiz olan üst seviye idare düzeyinde ise bayan yöneticilerin varlığını artırıyoruz. Bunun yanında, bayan expat’larımız da Kordsa’nın birçok küresel merkezinde kelam sahibi durumlarda vazife alıyor. Kordsa, bayan önderlerini de kendi bünyesinde yetiştiren bir şirket. Liderlik gelişim programlarımıza iştirak süreçlerini planlarken bayan – erkek yöneticilerimizde eşit dağılım olmasını sağlıyoruz.” 

Kordsa’nın cinsiyet eşitliğini teşvik ederek bayan çalışanlarına eşit fırsatlar sunan bir şirket olduğunu belirten Karaduman: “Kadın ve erkek çalışan istikrarının kurulduğu bir yapıda muvaffakiyetin sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Bayan çalışanlarımıza liderlik hünerlerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunuyoruz. Bu doğrultuda, 2022 yılından bu yana faaliyet gösteren ‘Kordsa Güçlendirici Bayan Tesir Komitesi’ ile cinsiyet eşitliğini sağlıyoruz. Çalışan refahını önemsiyor ve bayanları iş hayatlarında destekleyecek müsaade programları hayata geçiriyoruz. ‘Mühendisliği Güçlendiren Bayanlar Mentorluk Programı’mız ile de üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan bayan öğrencileri, Kordsalı bayan çalışanlarla birebir seanslarda buluşturarak, iş hayatına adım attıkları yahut atmaya hazırlandıkları eğitim sürecinde cesaretlendirmeyi, meslek gelişimlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyoruz. 6 ay süren bu programda, mentorluk seanslarının yanında farklı eğitim modüllerinden oluşan bir gelişim seyahati da tasarlıyoruz. Maksadımız, bayanların iş hayatına iştirakini artırırken karar alma sisteminde da daha fazla kelam sahibi olmasını sağlamak. Bu yüzden iş dünyasında fırsat eşitliğinin sağlanması ismine yürütülen uygulamaların başında gelen KAGİDER’in FEM sertifikasına sahip olmak bizim için gurur ve memnunluk verici. Bağımsız kontrol firmalarının değerlemeleriyle tescillendirilen bu evrakın tüm sürecini titizlikle takip eden takıma ve KAGİDER Lideri Sayın Esra Bezircioğlu nezdinde tüm KAGİDER idaresine ve Kordsa çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 50 yıldır olduğu üzere geleceğin Kordsa’sında da iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için faaliyet gösterdiğimiz kesimlere liderlik etmeye devam edeceğiz.

Esra Bezircioğlu: “Kordsa’nın da FEM ailemize katılmasıyla daha eşit bir Türkiye gayemize bir adım daha yaklaştık”

KAGİDER Lideri Esra Bezircioğlu Kordsa’nın FEM sertifikası almasından ötürü duydukları memnuniyeti lisana getirerek kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Kordsa toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı çalışmalarla birçok kuruma örnek olması gereken bir kuruluş. Ben öncelikle bu duyarlılıklarından ve yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Bugün de yaptıkları tüm bu çalışmaları FEM sertifikası ile taçlandırdılar. Biz KAGİDER olarak Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında bayan ve erkeğin hayatın her alanında eşit temsil edildiği, eşit fırsatlara sahip olduğu, mecliste, idare konseylerinde, lokal idarelerde, iş hayatındaki yönetici konumlarında, girişimcilik ekosisteminde bayanların eşit oranda yer aldığı ve bayanların hayat hakkının garantiye alındığı bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için çok çalışmaya devam ederken Kordsa üzere kurumların varlığı bize güç ve umut veriyor. Umarım önümüzdeki günlerde daha çok firma bu sürece dahil olarak FEM sertifikası almaya hak kazanır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen