Cum. May 3rd, 2024

BAŞKAN ALTAY “BAŞARMAYA HAZIRIM” PROJESİNDE 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNE KISSA KİTABI DAĞITTI

 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile birlikte “Başarmaya Hazırım” isimli kitap okuma projesi kapsamında 3. sınıf öğrencilerine öykü kitabı dağıttı. Meram Cemal Bardakçı İlkokulu’nda düzenlenen programda Konya genelindeki 44 bin 500 3. sınıf öğrencisine kıssa kitabı ve kendi öykülerini yazacakları defterleri ikram ettiklerini belirten Lider Altay, “Proje inşallah Konya’mızda çocuklarımızın ufkuna yeni bir başlangıç olacak” dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği kitap okuma projesi kapsamında 31 ilçedeki ilkokul 3’üncü sınıf öğrencilerine öykü kitabı dağıtılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Başarmaya Hazırım” projesi kapsamında Meram Cemal Bardakçı İlkokulu’nda düzenlenen kitap dağıtım programına katılarak öğrencilerle bir ortaya geldi. 

İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencilere yönelik Türkiye’ye örnek işler yaptıklarını lisana getiren Lider Altay, birçok projede olduğu üzere bu projede de hoş işler ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

“ÇOCUKLARIMIZIN UFKUNA YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

“Proje kapsamında 44 bin 500 3. sınıf öğrencimizin tamamına kitapları ve kendi kıssalarını yazacakları defterlerini ikram etmiş olduk. Burada gaye çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarını, kitapla buluşmalarını sağlamak. Kendilerinin de yazamaya başlamasını teşvik etmek. Başta Vilayet Ulusal Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Konya’mızda çocuklarımızın ufkuna yeni bir başlangıç olacak. Güzel uğurlu olsun.”

İL ULUSAL EĞİTİM MÜDÜRÜ YİĞİT, LİDER ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Yiğit de projenin ikinci yılında muvaffakiyetle devam ettiğini söz ederek, “Bu projede çocuklarımıza okuma, okudukları kitap sonucunda kıssa yazma, tıpkı vakitte aileleriyle birlikte kütüphanelere ve kırtasiyelere giderek kitap alma ve konutlarında kendilerine ilişkin küçük de olsa bir kütüphane oluşturma üzere amaçlarımız var. Geçen yıl hoş sonuçlar aldık. İnşallah bu yıl da hoş sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Liderimize da çok teşekkür ediyorum. Projemizin mali boyutunu büsbütün Büyükşehir Belediyemiz karşıladı” tabirlerini kullandı.

“Başarmaya Hazırım”  adlı kitap okuma projesiyle Konya’nın 31 ilçesinde tahsil gören tüm 3. sınıflara Öykü Kitabı ve Kıssa Kurgu Özel Defteri ikram edilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen