Cum. May 3rd, 2024

BAŞKAN ALTAY CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLADI

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, onca asırlık devlet geçmişi olan milletimizin tarih içerisindeki büyük yükselişinin 100 yıl evvel Cumhuriyet ile taçlandığını belirtti. Lider Altay, “Ecdadımızdan devraldığımız mirasla; Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını Türkiye’nin güçlü yarınlarına taşımak ve Türkiye Yüzyılı ülkümüzü gerçekleştirmek için durmaksızın çalışıyoruz” dedi.


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir ileti yayımladı.

Başkan Altay’ın bildirisi şöyle:

“Bağımsızlığımızın nişanesi, yine dirilişimizin ve yükselişimizin sembolü olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kavuşmanın gururunu yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz.

Onca asırlık devlet geçmişi olan aziz milletimizin, tarih içerisindeki büyük yükselişi, birçok zaferlerin akabinde 100 yıl evvel Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın akabinde başlayan İstiklâl Harbi, Türk milletinin hiçbir surette esaret altına alınamayacağını, bütün dünyaya en açık biçimde göstermiştir.

Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi; milletimizin azim ve kararlılığıyla bütün Anadolu’ya yayılmış ve sonunda Cumhuriyetin ilanıyla sönmemek üzere vatanımızı aydınlatmıştır.

Bizler, ecdadımızdan devraldığımız mirasla; Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını Türkiye’nin güçlü yarınlarına taşımak ve Türkiye Yüzyılı mefkuremizi gerçekleştirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Konya olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında; dünyanın en büyük mahallî ve bölgesel idareler birliği olan Dünya Belediyeler Birliği’nin başkanlık vazifesini devraldık. Ülkemize bu hoş armağanı sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını Dünya Belediyeler Birliği çatısı altında daha da güçlendirerek, tüm dünyada barış, kardeşlik ve insaniyet üzere bedelleri hâkim kılmanın, Konya’mızın vizyonunu hudutlar ötesine taşımanın uğraşını vermeye devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü en kalbi hislerimle tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ecdadımızı hürmetle ve minnetle yâd ediyorum. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen