Sal. Nis 30th, 2024

BAŞKAN ALTAY: “NECMETTİN ERBAKAN CADDESİ ÇOK DEĞERLİ BİR İRTİBAT YOLU OLACAK”

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Fatih Caddesi’nden başlayarak Azerbaycan Caddesi ve Gazze Caddesi üzerinden Antalya Etraf Yolu’na irtibat sağlayacak 3,4 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Caddesi’nde kamulaştırma çalışmalarını sürdürürken kamulaştırmanın bittiği yerlerde yol imal çalışmalarına başladı. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay Necmettin Erbakan Caddesi’nin Konya’nın en kıymetli ilişki yollarından biri olacağını söyledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Antalya Etraf Yolu ortasında kıymetli bir irtibat oluşturacak Necmettin Erbakan Caddesi’nde kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı etaplarda yol üretim çalışmalarına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, kent içi trafiği rahatlatmak hedefiyle bir taraftan köprülü kavşaklar yaptıklarını bir taraftan da alternatif güzergahların açılmasıyla ilgili kıymetli çalışmalar yürüttüklerini tabir etti.

Göreve geldikleri günden itibaren Konya’nın yol ve ulaşım altyapısını güçlendirmek için ağır uğraş verdiklerini kaydeden Lider Altay; “Daha evvel hizmete açtığımız Abdülhamid Han, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Alparslan Türkeş, Kazakistan ve Karabağ caddelerinden sonra artık de Necmettin Erbakan Caddesi’ni kentimize kazandırıyoruz. 3,4 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde olacak Necmettin Erbakan Caddemiz; Fatih Caddesi’nden başlayarak Azerbaycan Caddesi ve Gazze Caddesi üzerinden Antalya Etraf Yolu’na irtibat sağlayacak. Caddemizde kamulaştırma çalışmaları ağır olarak devam ediyor. Azerbaycan Caddesi ile Gazze Caddesi ortasında imar yoluna isabet eden binaların kamulaştırması tamamlandı, bu kısımda yol imal çalışmalarına başladık. Yalnızca kamulaştırma maliyeti yaklaşık 400 milyon lirayı bulacak cadde Meram ilçemizin ve kentimizin kıymetli ulaşım akslarından biri olacak. Kentimiz için iyi olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen