Cum. May 3rd, 2024

Başkan Arısoy: “Zeytinburnu İçin Çok Çalıştık, Daha Yapacak Çok İşimiz Var”

Çırpıcı Mahallesi Akşam Çayı programında vatandaşlarla buluşan Lider Arısoy, 2019 yılında vazifeye gelirken Zeytinburnu için kelam verdiği tüm proje ve çalışmaların bugün tamamını gerçekleştirmiş olmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirerek, “Zeytinburnu bizim 20 yıldır bitmeyen aşkımız, daha yapacak çok işimiz var, sizlerin teveccühüyle bir devir daha arkadaşlarımız ile birlikte ilçemiz için çalışmak istiyoruz.” dedi.

 
Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy’un mahalle ziyaretleri devam ediyor. Her çarşamba günü ilçenin farklı bir mahallesine konuk olduğu Liderle Akşam Çayı Programı’nın bu haftaki mesken sahibi Çırpıcı Mahallesi oldu. Her vakit olduğu üzere kelamı mahalle sakinlerine bırakan Lider Arısoy, evvel soruları dinledi, sonra cevapladı. Toplantının çabucak başında 2024 mahallî seçimlerinin yaklaşması nedeniyle kendisine adaylığının sorulması üzerine bir açıklama yapan Lider Arısoy, “2024 lokal seçimlerinde Allah nasip ederse bir devir daha niyetimiz var. Hepiniz bu süreçleri biliyorsunuz, parti merkezlerimiz kıymetlendirme yapıyorlar sonuçta son kelam onların, lakin biz kendi açımızdan adaylığımız konusunda bir sorun görmüyoruz.” diyerek, buradaki en kıymetli belirleyici faktörün Zeytinburnulu hemşehrilerinin olduğunun da altını çizdi. “Her insan kendi emeğinin şahididir” diyen Lider Arısoy, lakin son 5 yılda Zeytinburnu için verilen emekleri herkesin rahatlıkla görebileceğini de kelamlarına ekledi.  

 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN TAKDİRİNE İNANCIMIZ SONSUZ”
2019 yılından bu yana Zeytinburnu’nu dinlediğini, sokaklarda, okullarda ve mahalle toplantılarında Zeytinburnulu hemşehrileriyle sık sık bir ortaya gelerek, daha düzgün bir Zeytinburnu için neler yapabileceklerine birlikte karar verdiklerini hatırlatan Lider Arısoy, “Ben vazifeye geldiğim günden bu yana sizleri dinlemeye çalışıyorum. Aslında Zeytinburnu için tüm kararları daima birlikte alıyoruz. Mahallelerde, okullarda, sokakta, kahvede, esnaf ziyaretlerinde daima beraberiz. Haftanın 2 gününü büsbütün bu işe ayırıyorum. Her hafta farklı bir okulda liselerimizin 11. sınıflarına ziyarette bulunuyorum. Onlarla muhabbet, sohbet ediyoruz. Arkadaşlarım sorularını cevaplıyorum. İlkokul öğrencilerimizin tamamını bir hijyen seti mazeretiyle sınıf sınıf ziyaret ediyor, bu vesileyle okullarımızı görüyor, öğretmenlerimizi dinliyorum. Ben bu emeğin hemşehrilerimizin takdirini kazanacağına inanıyorum. Hiçbir emek zayi olmaz. Hemşehrilerimiz bütün bu çabayı görecekler, değerlendirecekler. Bundan hiçbir gün kuşkum olmadı.” diye konuştu. 

 

“ÇIRPICI MAHALLESİ’NİN SIKINTILARINI TAHLİLE KAVUŞTURDUK”
Çırpıcı Mahallesi’ne gelmeden evvel, bir yıl evvelki Akşam Çayı Programı’nda neler konuşulduğuna dair tuttuğu notları tekrar gözden geçirdiğini kaydeden Lider Arısoy, bir yılda Çırpıcı Mahallesi’nde nelerin değiştiğini şu formda anlattı: “Mahallemizin kaldırımları nitekim berbattı, tamamını yenilemişiz. Arabayı biraz uzağa park edip yürüyerek geldik buraya, sokaklarımız, kaldırımlarımız pırıl pırıl olmuş. Biz misyona geldiğimizde Çırpıcı Mahallesi’nde özel dal tarafından başlatılmış ancak akim kalmış bir kentsel dönüşüm projesi vardı. Biz bu mevzuyu Zeytinburnu Belediyesi olarak ele aldık. Maliklerimizin paylarını tek tek, tekrar hesapladık. Artık birinci etabının inşaatı yükseliyor. Su basmanı geçti bile. Takımları 2 vardiyalı olarak çalışıyor, ikinci etap için de tahlil olacak bir B planı ile geliyoruz. Küçük bir vakit kaybı oldu ancak inşallah kesin tahlil olacak.”

KARİYER MERKEZİ 3 BİN 200 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI
Zeytinburnulu vatandaşların iş istihdamı konusundaki sorularını da yanıtlayan Lider Arısoy, bu iş için 2019 yılında Zeytinburnu Meslek Merkezi’ni kurduklarını hatırlatarak, Meslek Merkezi’nin bugüne kadar 3 bin 200 kişiyi istihdam ettiğini de kelamlarına ekledi. 

 

SPORA DAYANAK VEREN BELEDİYELER İÇİNDE BİRİNCİ 3’TEYİZ
Gençlere ve çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak için 2 yıl evvel Yaz ve Kış Spor Okulları’nı hizmete aldıklarını ve 10 farklı spor branşında bugüne kadar 14 bin çocuğa spor eğitimi verdiklerine dikkat çeken Lider Arısoy, amatör futbol kulüplerini de maddi olarak desteklemeye devam ettiklerini tabir ederek; “Biz İstanbul’da amatör spor kulüplerine dayanak veren birinci 3 belediyeden biriyiz. Amatör spor kulüplerimize sistemli olarak nakit takviyesi sağlıyoruz. Kategorilerine nazaran gereç dayanağı veriyoruz. Bütün maçlara ulaşımlarını sağlıyoruz, tesis veriyoruz. Bizler, amatör spor kulüplerimize daha çok çocuk gelsin, eğitim ve ekip ruhuna kavuşsun, sporla barışsın diye elimizden geleni yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

“ZEYTİNBURNU’NDA BİLGİ EVİ’NE GİTMEMİŞ BİR ÇOCUĞUMUZ YOK”
Konunun ilçedeki çocuk ve gençlerin eğitim ve toplumsal aktiviteleri ile ilgili faaliyetleri ile ilgili Zeytinburnu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara gelmesi üzerine açıklamalarına devam eden Lider Arısoy şunları söyledi: “Biz Zeytinburnu’nda yeterli bir jenerasyon yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu yalnızca Belediye Başkanı’nın sorumluluğu değil. Ben kendimi şöyle görüyorum; ben de birebir vakitte bir babayım. Kendi çocuklarımın nasıl uygun bir halde yetişmesini istiyorsam, bütün anne babaların da maksadı, gayesi, amacı, çocuklarına âlâ bir eğitim vermektir. Her anne baba, kendi yaşadığı kahırları çocukları yaşamasın diye uğraşır. Ben de Zeytinburnu’muzdaki bütün çocukların bir halde eza yaşamadan düzgün bir eğitimle yola devam etmesini istiyorum. Zeytinburnu’nda bugün için 8 Bilgi Meskeni mevcut. İlkokul ve ortaokulu Zeytinburnu’nda okuyup da Bilgi Evi’ne gitmemiş bir çocuğumuz yok. Ben bunu nereden biliyorum? Gittiğim her lisede soruyorum, ilkokulu ve ortaokulu Zeytinburnu’nda okuyup Bilgi Evi’ni hiç görmemiş arkadaşımız var mı? Karşılık ‘yok’. Allah’a sonsuz şükürler olsun, hepsine bir halde dokunmuşuz.” 
Başkan Arısoy şöyle devam etti: “Millet Kıraathaneleri’nin Türkiye’deki rol modeli Zeytinburnu’dur. Şu anda 6 kütüphanemiz var, 7’ncisini Millet Camii’nin içinde açacağız. Bilim Zeytinburnu keza o denli. Bizim devrimizde hizmete aldığımız bir iş oldu. Deneyap atölyesi çalışmaları ile bilime meraklı, yetenekli çocuklarımız orada kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Yakın vakitte buradan da muvaffakiyet dolu hoş haberler alacağımıza inanıyorum. Gençlik Merkezi’mizde İstanbul Sosyoloji ile birlikte akademiler düzenliyoruz. Gelen arkadaşlarımız biliyorlar, gayemiz; önder çocuklar, başkan gençler yetiştirmek. Öte yandan çok yakında Zeytinburnu’nda yeniden 10 farklı spor branşında hizmet verecek olan yeni Spor Merkezi’mizin de açılışını yapacağız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen