Cts. May 4th, 2024


Menemen’de altyapıya dev yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer tarafından Ağustos ayında Menemen’de temeli atılan 75 kilometrelik Seyrek ve Villakent içme suyu sınırı projesinin akabinde ilçeye hizmet verecek 24 kilometrelik atık su sınırının da üretim çalışmaları başladı. 115 milyon liralık yatırım bedeliyle hayat bulacak proje kapsamında, İZSU takımları ilçenin ekonomik ömrünü tamamlayan atık su sınırlarını yeniliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’de hayat kalitesini artıracak yatırımları birer birer hayata geçiriyor. Ağustos ayında ilçede 75 kilometrelik içme suyu sınırının imalini başlatan İZSU, Menemen’in ekonomik ömrünü tamamlamış atık su altyapısı için de harekete geçti.

115 milyon liralık yatırım bedeline sahip proje için imalatlar başladı. Çalışmalar kapsamında 24 kilometre atık su sınırı ile 4 kilometre yağmur suyu ayrıştırma çizgisi ve ızgara imalatı yapılıyor. Bölgenin evsel atık sularının faal bir biçimde atık su arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak proje, yağmur suyu çizgisi imalatıyla ağır yağışların olduğu devirlerde bölgede yaşanabilecek taşkın olaylarının da önüne geçecek.

Menemen’de İZSU yatırımları 365 milyon lirayı aşacak

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir’in 30 ilçesinde vatandaşlara inançlı hayat alanları kurmak için altyapı yatırımlarını eksiksiz ve aralıksız yürüttüklerini tabir etti. Bu kapsamda Menemen’de İZSU eliyle gerçekleştirilecek yatırımların da kısa müddette 365 milyon lirayı aşması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen