Cum. May 3rd, 2024


Milliyet Mimarlık ile 
Bir Bakışta Yapı Sektörü 

Milliyet Gazetesi ve YAPI Mecmuası iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık’ın yeni sayısında “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması”ndan ödüllü “Çanakkale Anten Kulesi” projesine kadar uzanan geniş bir seçkiye yer veriliyor. Mecmua, 29 Ekim Pazar günü okurlarıyla buluşuyor. 

Mimari, tasarım ve yapı bölümüne dair her ay geliştirdiği yeni içerik ve değerlendirmelerle gündemin nabzını tutan Milliyet Mimarlık mecmuası, “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması”nı inceliyor. Yeni sayı, mimar ve akademisyenlerin görüşleri eşliğinde cumhuriyetin kuruluşundan bugüne dek ekonomik, kültürel, toplumsal ve politik gelişmeler doğrultusunda gelişen mimarlık dünyasını yorumluyor. 
Kapak sayfasında Çanakkale Valiliği tarafından açılan Çanakkale Karasal-Sayısal Yayın Kulesi Memleketler arası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması’nda birinciliğe paha bulunarak IND [Inter.National.Design] ve Powerhouse Company tarafından tasarlanan “Çanakkale Anten Kulesi” projesine ver veriliyor. Şık, etrafa karşı hassas ve ekonomik olarak gerçekleştirilebilir bir tahlil sunan yapı, form ve fonksiyonu harmanlama sanatına değerli bir örnek teşkil ediyor. İç Mimari sayfalarında ise Designist tarafından Antalya’da tasarlanan ve doğal materyaller ile tropikal bitkilerin kullanımıyla ziyaretçilerini huzurlu ve dingin bir atmosferde ağırlayan “Flamingo Lara Restaurant” bulunuyor.   
Derginin 33. sayısında Hatay’ın ve Adıyaman’ın kültürel mirasının ve kent kimliğinin korunmasına liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı İdare Heyeti Lideri Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin temel planlama yaklaşımları ile ulusal ve memleketler arası paydaşlarını odağına alan bir sohbet gerçekleştiriyor. Londra merkezli mimarlık ve inovasyon ofisi ecoLogicStudio’nun kurucu ortakları olan Claudia Pasquero ve Marco Poletto’nun  bifyofilik tasarım ve canlı yapılarına dair röportajı ve Suha Özkan’ın “Vedat Dalokay Unutulmamalı” başlıklı yazısını son sayıda bulmak mümkün.

Milliyet Mimarlık mecmuasının dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıyeten Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 vilayette ulaşabilmeniz mümkün. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen