Çar. May 8th, 2024


Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne katılan müellif Esra Avgören’in çocuklara, “Daha azimli, planlı olmalısınız ve maksadınızın olması çok kıymetli. Çabucak pes etmemelisiniz. Hayallerinizin maksada dönüşmesi sizler için çok pahalı.” tavsiyesinde bulundu.

Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, orijinal ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bu ayki konuğu Muharrir Esra Avgören, oldu.

 

“HAYALLERİNİZİ GAYEYE DÖNÜŞTÜRÜN VE ÇABUCAK PES ETMEYİN” 

İlk hikaye denemesini ortaokul devrindeyken yaptığını belirten Müellif Avgören, “Yazdıklarımı pek çok yayınevine götürmeme karşın hiçbir yerden dönüş alamadım. Çok moralim bozulmuştu. Benim yazdıklarımı kimse önemsemiyor diye düşünmüştüm. Bir hikaye yarışına katılmaya karar verdim. Yazıp gönderdiğim hikaye dereceye girmişti ve sonrasında kitap yazmakla ilgili teklifler almaya başladım. Hasebiyle daha azimli, planlı olmak ve gayesinin olması çok değerli. Çabucak pes etmemek gerek. Hayallerin gayeye dönüşmesi çok bedelli.” tabirlerini kullandı. 
“Bugün vazgeçmeden yapacağınız şeyler sizin 40 yaşınızda olacağınız yeri etkileyecek” diyen Müellif Avgören, müelliflik ile ilgili çocukların sorduğu tüm sorulara samimiyetle yanıt verdi.  Yazar Avgören, söyleşinin akabinde “İlya’nın Sırrı” ve “Uzman Dedektiflik Bürosu” isimli kitaplarını Bilgi Konutu üyeleri için imzaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen