Cum. May 3rd, 2024


Her alanda başarılara imza atan İnegöl’ün gençlerine takviye sağlayan İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunda eğitim gören gençleri ziyaret etti.

İnegöl Belediye Lideri Alper Taban Halk Dansları Topluluğunu ziyaret etti. Belediye Spor Salonunda devam eden eğitimlerde farklı yaş kategorilerinde dansçının eğitim gördüğü halk dansları topluluğunun çalışmalarını izleyen Lider Taban, dansçılarla sohbet edip taleplerini de dinledi.

DÖNEMİMİZ BOYUNCA YERELLEŞMEYE KIYMET VERDİK

İnegöl Belediye Lideri Alper Taban dans kümelerinin eğitmen ve aileleriyle bir ortaya geldiği buluşmada bir konuşma yaptı. Lider Taban, ‘’pırıl pırıl gençlerimizle kültürümüzü yaşatıyoruz’’ diyerek aileleri ve hocalarına teşekkürlerini iletti. Lider Taban konuşmasında; ‘’Başta bu oluşumun mimarlarından olan Recep hocamızı hürmet ve rahmetle anıyoruz. Değerli hocalarımız olmak üzere siz bedelli gençlerimizle iftihar ediyoruz.  Sizler çok değerlisiniz. Kendinize ehemmiyet ve kıymet veriyorsunuz. İnegöl Belediyesi’ne de güvenip değerli hocalarımızın eşliğinde tüm yörelerin folklor ve danslarını türkü ve ezgiler eşliğinde burada sergiliyorsunuz. Bunlar bizler ismine çok büyük bir değer. Bilhassa vazifemiz başından bu yana yerelleşmeye ehemmiyet verdik. Hocalarımız, müdürlüklerimiz ve tüm gruplarımızın katkılarıyla lokal zenginliğimiz, örfümüz adetimiz nedir bunları daima birlikte derledik. Sizler yeri geldi düğün kültürümüzü canlandırıp çekimlerle bir klip haline getirdiniz ve tüm dünyaya tanıttınız. Yeri geldi İnegöl türkülerimizi tekrar derleyip gün yüzüne çıkarttınız. Bu değerli çalışmalarınızla ilgili olumlu dönüşler alıyoruz.  Sizler üzere pırıl pırıl gençlerimizle kültürümüzü yaşatıyoruz. Her birinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

SOSYALLEŞEBİLECEK ALANLAR OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Alper Taban konuşmasının devamında gençlere dayanaklarının devam edeceklerini söyledi. Lider Alper Taban, ‘’Spor ve eğitim yapıları, sosyalleşebileceğimiz alanlar, eğlenip nitelikli vakit geçirebileceğimiz bu alanların çoğalması için çalışmalarımız devam ediyor. Kendi bünyemizde vermiş olduğumuz branşların ve kültür hizmetlerinin de artması noktasında çabalarımız var. Oluşturduğumuz kitaphaneleri genç ve öğrenci arkadaşlarımızın beğendiğini düşünüyorum. İnşallah her mahalleye götürmek nasip olsun. Gençlerimiz yürüyüş arasında pek çok hizmeti bir noktadan alsın istiyoruz. Geçmişte koruluk alanlar oluşturulmuş bizlerde büyüyrn ağaçların altında masalar koyarak yeni ömür alanları oluşturuyoruz. Bu alanları vatandaşlarımız komşuları eş, dost akrabalarıyla kullandıklarını görüyoruz. Bu da birlik ve beraberliği arttırmış oluyor. Bu üzere hizmetleri daha da fazlalaştıracağız. Sizler İnegöl’ümüzü temsil ediyorsunuz. Her birinize emekleriniz için teşekkür ediyorum. Güzel ki varsınız.’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen