Per. May 2nd, 2024

Türk Oftalmoloji Derneği yeni lideri ve idare heyeti vazifeye başladı

 

Prof. Dr. Huban Atilla, Türk Oftalmoloji Derneği Genel Lideri oldu

 

Türkiye’deki göz tabiplerini temsil eden ülkemizin en esaslı kuruluşlarından Türk Oftalmoloji Derneği’nin yeni genel lideri Prof. Dr. Huban Atilla oldu. Antalya’da yapılan genel şuranın akabinde 2021 yılından bu yana TOD Genel Sekreteri olarak vazife yapan Atilla, genel başkanlık vazifesini Prof. Dr. Ziya Kapran’dan devraldı. 

 

Türkiye’deki göz hekimlerinin tek mesleksel temsil kuruluşu olarak 1928 yılında kurulan Türk Oftalmoloji Derneği’nin yeni genel başkanı Prof. Dr. Huban Atilla oldu. Yapılan seçimli genel konseyde 2023 – 2025 periyodu Merkez İdare Şurası ve Denetleme Konseyi seçimi yapıldı.  Prof.Dr. Kıvanç Güngör Genel Sekreter ve Gelecek Periyot Lideri olarak seçildi. Prof. Dr. Huban Atilla ve idare konseyi vazifeye başladı. 

 

Huban Atilla genel konseyde yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde ve sonrasında yaşadığımız sarsıntı felaketinde derneğimize liderlik yapan, bu güç devirde fedakarca çalışarak çok değerli işler başaran Prof. Dr. Ziya Kapran’a ve Merkez İdare Kurulu’nda vazife alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk göz tabipleri ve mesleğimizin gelişimi için karşılaştıkları hiçbir zorluk karşısında yılmadan çaba ederek bizlere ve gelecek periyotlara örnek oldular.  Yeni idare heyeti olarak bizler de en yeterli formda çalışarak 2 yıl boyunca mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak için elimizden gelenin en güzelini yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, Türk Oftalmoloji Derneği’mizin 95. Kuruluş yılında bu kıymetli vazifesi devralmanın gururu içindeyiz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unsurları ve vizyonunu benimseyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizi bu vazifeye layık gören ve oy kullanan tüm genel şura üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

TOD Genel Lideri misyonunu Prof. Dr. Huban Atilla’ya devreden Prof. Dr. Ziya Kapran ise “Değerli dostum değerli meslektaşımı tebrik ederim, kendisine ve idare konseyine yeni misyonlarında muvaffakiyetler dilerim. Biz güç vakitlerde bilikte çalışarak zahmetlerin üstesinden geldik, liderimiz ve yeni idare heyetimizin da tıpkı anlayış ile yol alacağına inanıyorum ” dedi.   

 

Göz tabiplerinin gelişimine katkı

TOD Genel Lideri Prof. Dr. Huban Atilla genel şurada yaptığı konuşmasında öncelikle 57. Ulusal Kongre’nin orgnazisyonunda misyon yapan tüm TOD üyelerine ve genel şuraya katılan  meslektaşlarına teşekkür etti. 1928 yılında kurulan Türk Oftalmoloji Derneği’nin Türkiye’de 5 binden fazla göz hekimini temsil ettiğini hatırlatarak, “Benim ve grup arkadaşlarımın bundan sonraki hedefi, göz hekimi üyelerimizin mesleksel gelişimine katkı sağlamak, global ölçekte muvaffakiyetler yakalayarak ülkemizi temsil edecek göz hekimlerinin yetişmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmak olacak. Yeni periyotta de  halkımızın muhtaçlığı olan göz sıhhati hizmetini bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek ve süratle uygulayarak, en düzgün biçimde sunmaya devam edeceğiz. Türk göz tabiplerinin ve mesleğimizin gelişimi için daima birlikte elele çalışmaya devam edeceğiz ” dedi.

 

Türk Oftalmoloji Derneği İdare Kurulu

Prof. Dr. Huban Atilla – Genel Başkan

Prof. Dr. Kıvanç Güngör – Genel Sekreter ve Gelecek Devir Genel Başkanı

 

Merkez İdare Heyeti Üyeleri

Doç. Dr. Suzan İtimat Yılmaz

Prof. Dr. Onur Konuk

Prof. Dr. Fatih Mehmet Mutlu

Prof. Dr. Feyza Önder

Prof. Dr. Hakan Özdemir

Prof. Dr. Banu Turgut Öztürk

Doç. Dr.  Gamze Uçan Gündüz

Prof. Dr. Gürsel Yılmaz 

Prof. Dr. Tekin Yaşar 

 

Denetleme Kurulu

Prof. Dr. Melis Palamar Onay 

Prof. Dr. Muhammed Batur

Prof. Dr. Yaşar Duranoğlu

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen