Sal. Nis 30th, 2024

Samsung ve UNDP, ‘‘Innovation Campus’’ programı çerçevesinde İnovasyon Merkezi’nde gençlere rehberlik etti

 

Samsung Electronics Türkiye ve UNDP Türkiye, Türkiye’nin gençlerini geleceğe hazırlamak ve dijital dönüşümde kıymetli bir rol oynamalarını sağlamak emeliyle, ‘‘Innovation Campus’’ programı kapsamında Samsung İnovasyon Merkezi’nde özel bir eğitim ve işe hazırlık aktifliği düzenledi. 18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenen aktiflikte, Türkiye’nin dört bir yanından seçilen ve yapay zeka eğitimi alan gençler ağırlandı. Aktiflik kapsamında, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee, iştirakçilere ilham veren bir konuşma gerçekleştirdi. Ayrıyeten, Samsung Electronics Türkiye Lideri ve CEO’su Philip Choi da gençlere deneyimlerini aktardı. 

 

Samsung Electronics Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile iş birliği içinde “Innovation Campus” isimli bir program yürüterek, gençlere yapay zeka, objelerin interneti, kodlama ve programlama alanında temel eğitimler sunuyor. Bu iş birliği, gençleri nitelikli iş gücüne iştiraklerini   güçlendirecek teknik hünerlerle donatarak, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Innovation Campus, yapay zeka dersleri ile, gençlerin dijital hünerler kazanarak vizyonlarını geliştirmelerine ve toplumsal meselelere farklı açılardan yaklaşarak tahlil üretmelerine yardımcı oluyor.

 

Program Samsung’un teknoloji konusundaki global bilgi birikiminin aktarılmasına aracılık ederken, tıpkı vakitte gençlerin yetkinlik bazlı gelişimlerini de destekliyor. Global eğitim içeriği UNDP SDG AI Lab’in uzmanları ve bedelli akademisyenler tarafından gençlerle buluşturuluyor. Genç istihdamına katkı sunan program, Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları (SKA’lar) yolunda ilerlemeyi destekleyen tahlillerin geliştirilmesini odağına alıyor. Gençler program boyunca geliştirdikleri marifetler ile SKA’lara katkı sağlayacak tahliller üretirken, projelerini UNDP’nin milletlerarası bilgi ve tecrübesinden öğrenerek hayata geçiriyorlar.

 

Başkonsolos Lee öğrencilere ilham verici bir perspektif sundu

Bu vizyon çerçevesinde, İstanbul Levent’teki Samsung İnovasyon Merkezi’nde, 18-19 Kasım tarihlerinde bir aktiflik gerçekleşti. Aktiflikte çerçevesinde, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee gençlerle buluştu. Başkonsolos Lee, Kore ve Türkiye ortasındaki ikili münasebetler hakkında kıymetli bilgiler paylaştı, gençlere ilham verdi. Bu aktiflikte, Samsung Electronics Türkiye Lideri ve CEO’su Philip Choi, Samsung’un teknoloji ve inovasyon alanındaki öncü rolü, gençlerin dalda nasıl başkan olabilecekleri ve gelecek teknoloji trendlerini nasıl şekillendirebilecekleri üzerine konuştu.

 

Etkinlik, 19 Kasım Pazar günü, işe hazırlık eğitimi ile devam etti. Eğitim kapsamında gençler, iş hayatına girişte meslek planı hazırlama, özgeçmiş yazma, iş görüşmesi teknikleri ve profesyonel ağ kurma üzere kıymetli hususlarda yetkinliklerini geliştirdi. Zelzeleden etkilenen gençler başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden gençlerin iştirakiyle gerçekleşen aktiflik, öğrencilerin meslek seyahatlerinde değerli bir adım oldu.

 

Samsung Electronics Türkiye Lideri ve CEO’su Philip Choi: ‘‘Samsung, gençleri eğitim yoluyla güçlendirerek, herkes için daha uygun bir dünya yaratma vizyonuna katkıda bulunuyor’’

Samsung Electronics Türkiye Lideri ve CEO’su Philip Choi, ‘‘Samsung, toplumsal sorumluluk programlarında eğitimi odağına koyuyor. Gençlerin tam potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayarak, müspet toplumsal değişimlere öncülük etmelerine takviye oluyor. Bu yaklaşım, genç jenerasyonun yalnızca akademik başarılarına değil, tıpkı vakitte topluma katkıda bulunan bireyler olarak gelişimlerine de odaklanıyor. ‘Innovation Campus’ ile gençlerimizin hayatlarına müspet tesirler bırakmayı ve onları geleceğin parlak önderleri olarak görmeyi umuyoruz’’ tabirlerini kullandı.

 

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee: ‘‘Türkiye, Kore ile birçok misal kültürel ve tarihî ögeleri paylaşıyor ve muazzam bir potansiyele sahip’’

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee, konuşmasında, ‘‘Kore, kısa vakitte harika bir büyüme ve ekonomik gelişme elde etti ve son vakitlerde ‘Hallyu’ yahut ‘Kore Dalgası’ olarak bilinen yumuşak gücüyle global dünyada güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye, Kore ile birçok benzeri kültürel ve tarihi ögeleri paylaşıyor ve muazzam bir potansiyele sahip. Genç jenerasyon, Türkiye’nin umut vadeden geleceğini temsil ediyor. Bu manada Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmek için kendi alanlarında ellerinden gelenin en uygununu yapmaları bekleniyor. Kore halkı, Kore Savaşı sırasında Türkiye’nin yirmi binden fazla asker göndermiş olmasını derinden takdir ediyor. Kore Savaşı Gazilerinin asil fedakarlığı ve kararlılığı sayesinde Kore, ekonomik refah ve demokrasiye kavuştu’’ cümlelerine yer verdi.

 

Yapay zeka sınıfı için müracaatlar devam ediyor

“Innovation Campus” kapsamında gençlere sunulan eğitimler, yalnızca teknik marifetlerle hudutlu kalmayıp, onları iş dünyasında başarılı olmaları için gereken yetkinliklerle de donatmayı hedefliyor. Şu anda, programın yeni ve heyecan verici bir kısmı olan yapay zeka sınıfı için müracaatlar açık durumda. İlgilenen gençler, program hakkında daha fazla bilgi almak ve müracaat yapmak için için Innovation Campus | Samsung Türkiye adresini   ziyaret edebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen