Sal. Nis 30th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türk edebiyat ve fikir dünyasının kutuplarından Sezai Karakoç’u vefatının 2. yılında anmak ve anlatmak emeliyle hayata geçirdiği Memleketler arası Sezai Karakoç Günleri üçüncü gününde de manalı etkinliklerle devam etti. Bu kapsamda radyoların sevilen şiir yorumcuları, Sezai Karakoç ve 7 Hoş Adam’ın şiirlerini seslendirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda şiir tutkunları tadına doyulmaz bir akşam yaşadı.

 

7 HOŞ ADAMDAN 19 ŞİİR

Uluslararası Sezai Karakoç Günleri’nin üçüncü gününün son programında radyoların sevilen yorumcu ve programcıları Murat Gökşen, Parıltı Haktan, Afrikalı Ali, Serdar Gökalp, Haluk Kürtüncüoğlu, Gönül Dostu Füsun, Ahmet Cihat Sancar, Ayçin Kantoğlu ve Cengiz Demir şiir severlerle bir ortaya geldi. Bedelli yorumcular Sezai Karakoç şiirlerinin yanı sıra Türk edebiyat ve şiir hayatının 7 Hoş Adamı olarak bilinen Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören üzere ‘güzel adamlar’ın şiirlerinden oluşan yapıtları İslam dünyası için seslendirdi. İştirakçilerin okunan birbirinden manalı şiirlerle adeta ruhları beslendi.

 

NASRALLAH FİLİSTİN’DEN SELAM GETİRDİ

Programı Filistin’in yaşayan en büyük şair ve romancılardan İbrahim Nasrallah da izledi. Nasrallah program öncesinde konuklara yönelik bir selamlama konuşması yaptı. Şair, büyük bir Türk şairi olan Sezai Karakoç için düzenlenen tertipte konuk olarak bulunmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Nasrallah konuşmasında günlerdir İsrail zulmü altında yaşayan Filistin ve Filistin halkının acısına da değindi. “Sizlere Filistin halkının, hastanelerde vücutları yok olmuş çocukların selamını iletiyorum” diyen İbrahim Nasrallah, daha sonra bu büyük acı için bir şiir okudu. Birebir vakitte bir ninni olan şiir salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 

KARAKOÇ’TAN ZARİFOĞLU’NA UZANAN ŞİİRLER

Büyükşehir Belediyesi, Memleketler arası Sezai Karakoç Günleri hasebiyle Kocaelililere süper bir gece yaşattı. Radyoların birbirinden bedelli yorumcu ve programcılarının okuduğu şiirler, geceye gelenlerin ruhlarına dokundu. Radyo programcısı ve müzisyen Murat Gökşen’in moderatörlüğünde üstat Sezai Karakoç’un şiirlerinden 7 Hoş Adam’a kadar en sevilen şiirleri seslendiren yorumcular iştirakçilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen