Cum. May 3rd, 2024

    Şile Kıyılarında Sörf Tahtaları Karadeniz’le Buluştu

 

Şile Belediyesi’nin Şile Spor Akademisi ile başladığı spor yatırımlarını yenilikçi etkinliklerle taçlandırmaya ve Şile’nin ismini spor alanında da duyurmaya devam ediyor. Bu yıl Şile Ayazma Plajı’nda 2.’si düzenlenen Karadeniz Sörf Şenliği renkli imgelere sahne oldu. 

 

Ayazma Plajı’nda Renkli Görüntüler

 

Bu yıl 2.’si düzenlenen Karadeniz Sörf Şenliği, 11 Kasım 2023 Cumartesi günü her yaştan 200’e yakın sörf tutkunun iştirakiyle gerçekleşti. 

 

Etkinlikte müsabakalar “Kısa Tahta Kadınlar”, “Kısa Tahta Erkekler”, “Karadeniz Herkese Açık” ve “18 Yaş Altı Kız/Erkek” olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirildi. 

 

Millî Ekip Atletleri, dalga sörfü Türkiye şampiyonları, akademimizin küçük sörfçüleri ve sörf okulları atletlerinin yanı sıra memleketler arası seviyede yabancı konukların de iştirak sağladığı aktiflik, başta Şile Spor Akademisi Grubu ve Tula Sörf -Rastgele Sörf- Danube Sörf okullarının da ortak dayanaklarıyla gerçekleştirildi. Dereceye giren ve yarışlara iştirak sağlayan atletlere armağan ve madalyaların takdim edildiği Karadeniz Sörf Festivali’ne ilçe halkı da ağır ilgi gösterdi. 

 

Başkan Ocaklı; “Önümüzdeki Günlerde Sportif Etkinliklerimizi Devam Ettireceğiz.”

 

Şile Belediye Lideri İlhan Ocaklı, Şile Belediyesi Şile Spor Akademisi tarafından düzenlenen aktiflik hakkında, “Şile Belediyemizin Spor Akademisi Koordinatörlüğü’nün başlatmış olduğu sörf akademisinde öğrencilerimiz eğitimlerini aldılar. Bugün de yurt içinden ve yurt dışından katılan sportmenler ile bu hoş aktifliği gerçekleştiriyoruz. Ortam çok hoş, hava ve deniz çok hoş. Atletlerimiz da çok heyecanlı. Hepsine muvaffakiyetler diliyoruz. Önümüzdeki günlerde de Şile Belediyesi olarak bu çeşit aktiflikleri devam ettireceğiz.” dedi.

 

400’e Yakın Öğrenci Sörf Branşıyla Tanıştı

 

Üç yıldır devam eden Şile Spor Akademisi dalga sörfü eğitimlerinde toplamda 400’e yakın öğrenci sörf branşıyla tanıştırıldı. Sörf sporunun daha geniş kitlelere tanıtılıp bilhassa çocuk ve gençlere sörf sporuna teşvik etmeyi emel edinen Şile Belediyesi her yıl yaz devrinde fiyatsız olarak kapılarını sörf meraklılarına açıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen