Çar. May 1st, 2024


İBB, Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak maksadıyla kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün sürecek birinci etap kapsamında, Şile – İstanbul tarafında 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde ise 2 şerit olarak karşıt istikametten sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’ndaki değerli bir trafik problemini çözüyor. Yolun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak hedefiyle planlanan “Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Şile Yolu Yenidoğan Kavşağı Yol Kavşak İnşaatı” başladı.

Projeye nazaran, alt geçit imalatı yapılarak İstanbul-Şile Otoyolunun kesintisiz olarak her iki tarafta de trafik akışı sağlanacak. Alt geçidin üstüne dönel kavşak yapılarak hem İstanbul-Şile Otoyolu üzerindeki geri dönüşler sağlanacak hem de etraf mahallelere yol ilişkileri yapılacak. Ayrıyeten mevcut yan yollar birer şerit daha arttırılarak trafik akışının rahatlatılması sağlanacak.

 

TRAFİK YENİ SİRKÜLESYON PLANINDAN AKACAK

İş kapsamında şantiye suramı yapıldı ve çalışma alanı panolarla kapatıldı. Kılavuz duvarlarının yüzde 8’i tamamlandı. Diyafram duvar imalatlarına başlandı. Çalışmaların 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

Çalışmanın 120 gün sürecek 1. Etabı kapsamında, 21 Kasım 2023 Salı günü Şile – İstanbul tarafı 2 şerit olarak yan yoldan verilecek. İstanbul – Şile istikameti ise 2 şerit olarak karşıt istikametten sağlanacak. İstanbul istikametinden gelip Sancaktepe, Yenidoğan, Sultanbeyli ve Alemdağ istikametine gidecek araçların geçişi de yan yol güzergâhından sağlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen