Per. May 9th, 2024


Lider Soyer Cittaslow unvanı alan kentlere sertifikalarını verdi 
Soyer: “Cittaslow, tüm dünyaya umut veriyor” 

Dünyanın birinci Cittaslow Metropol unvanı için pilot kent seçilen İzmir, Milletlerarası Cittaslow Uyum Komitesi toplantısına konut sahipliği yaptı. Toplantıda Lider Tunç Soyer, Türkiye’den Şarköy ile birlikte Cittaslow unvanı alan dünya kentlerine sertifikalarını vererek, “Cittaslow, bize ve tüm dünyaya umut veriyor” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in teşebbüsüyle dünyanın birinci Cittaslow (Sakin Şehir) Metropol unvanı için pilot kent ilan edilen İzmir, Milletlerarası Cittaslow Uyum Komitesi toplantısına konut sahipliği yaptı. Seferihisar Maya Otel’de düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in yanı sıra Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti, Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin, Cittaslow temsilcileri ve Cittaslow kentlerinin temsilcileri katıldı. 
Başkan Tunç Soyer, toplantıda Cittaslow unvanını kazanan Türkiye’den Şarköy, Çin’den Dongying, Kolombiya’dan Marulanda, Polonya’dan Golub – Dobrzyn ve Biala Piska kentlerinin temsilcilerine sertifikalarını dağıttı. 

“Döngüsel kültürü vizyon olarak benimsedik”
Sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayarak başlayan Lider Tunç Soyer, “Bugün birbirinin içine girmiş krizlerle baş başayız. Demokrasi krizleri, savaşlar, iklim krizleri üzere birçok sorun yaşıyoruz. Mahallî idareler ve sivil toplum kuruluşları olarak toplumlarımızın refahı için değişimlere muhtaçlığımız var. Cittaslow, kentleri daha sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyor. Kentleri ve toplumları dönüştürerek ayrımcılığa ve yoksulluğa karşı elinden geleni yapıyor. Kültür, bu noktada çok değerli. Kültür ömrün kendisidir, toplanmış tecrübeler ve paylaşımlardır. Döngüsel kültür dediğimiz bir kavram var. Bu kavramı İzmir’de düzenlenen UCLG Kültür Zirvesi’nde ortaya koyduk.  Döngüsel kültür, tabiatımızla ahenk, birbirimizle ahenk, geçmişimizle ahenk ve değişimle ahenk olmak üzere 4 ana başlıktan oluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunu bir vizyon olarak görüp yönetişim modellerini nasıl uyumlu hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Her kararın, her hareketin birbiriyle olan temasını ele alarak çalışıyoruz” sözlerini kullandı. 

“Cittaslow, bize ve tüm dünyaya umut veriyor”
Başkan Soyer, dünyanın birinci Cittaslow Metropol unvanı için pilot kent seçilen İzmir’de yürütülen çalışmalar hakkında da bir sunum yaptı. Agora, Demirköprü ve Buca’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Lider Soyer, “Şehirlerin kalbinde mahalleler vardır. Bu mahalleler, etkileşimin en ağır olduğu yerlerdir. Biz öncelikle bu mahalleleri Cittaslow’un uygulama alanları olarak seçtik. Tüm çalışmalarımızı yaparken hala coşkuluyuz ve Cittaslow içinde yürümeye devam ediyoruz. Cittaslow, bize ve tüm dünyaya umut veriyor” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen