Sal. Nis 30th, 2024


TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar  Öğrenim Ünitesi açıldı

Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet’in temel prensiplerine sahip, donanımlı ve nitelikli bireyler yetiştirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 

Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Ünitesi, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen merasimle açıldı.
 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla jenerasyonların çağdaş ve kozmik pahalar ile Cumhuriyet’in temel unsurlarına bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki aktiflik noktalarında nitelikli eğitim dayanağı sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Denizli’nin Deliktaş ilçesinde faaliyet gösteren tahsil ünitesi, Pamukkale ilçesindeki yeni adresinde yeni ismiyle faaliyete geçti. Deliktaş Tahsil Birimi’nde 2022 yılı başlarında binayla ilgili yapılan fiziki değerlendirmeler sonucunda,  koşulların yetersiz olması nedeniyle yüz yüze etkinliklere orta verilmiş; teşkilatlanma kriterleri doğrultusunda yeni yer arayışına başlayan TEGV yetkilileri, Pamukkale ilçesinde yeni bir yer bularak Haziran 2023’te ünitesi taşımıştı. Ünitenin yeni ismi TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Ünitesi oldu.

Ayten ve Maksut Çavdar kimdir?

19 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’da ömürlerini kaybeden Ayten – Maksut Çavdar’ın, vefatlarından kısa mühlet evvel kaleme aldıkları vasiyetnameleri ile miraslarının bir kısmını TEGV’e bağışladıkları öğrenilmişti. Çocukları olmayan Çavdar çiftinin bu olağanüstü hassas davranışı karşısında isimleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri’nin Çaycuma-Zonguldak’ta açılan tahsil ünitesinde yaşatılmaktaydı. Kurulduğu 2005 yılından itibaren 775 gönüllüsü ile 16,222 çocuğa nitelikli eğitim takviyesi veren Çaycuma Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Ünitesinin etkinliklerine mekân standartlarının geliştirilmesi maksadıyla Temmuz 2023’te geçici müddetle orta verildi. Akabinde isimlerini yaşatmak için başlatılan yeni yer arayışları, Denizli’de açılan yeni tahsil ünitesine İdare Şurası kararı ile “TEGV Denizli Ayten – Maksut Çavdar Tahsil Birimi” ismi verilmesiyle sonuçlandı.

TEGV’li çocuklarımız,  Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Birimi’nde kavuşacakları nitelikli eğitim takviyesiyle hayallerine bir adım daha yaklaşırken, aydınlık gelecekleri ile bu mirasa sahip çıkacaklar. Bu sayede Ayten ve Maksut Çavdar isimleri Denizli’de manalı bir formda yaşamaya devam edecek.

 

 

Yeni Tahsil Ünitesi ve Nitelikli Eğitimde Fırsat Eşitliği

Yılda yaklaşık 2 bin çocuğu nitelikli eğitim takviyesiyle buluşturacak olan TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Denizli Tahsil Ünitesi, 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen merasimle açıldı. Merasime, Pamukkale Belediye Lideri Avni Örki, TEGV İdare Heyeti Lideri M. Özalp Birol, TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Abalıoğlu,  TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Denizli’nin önde gelen iş insanları ve eğitim dostları İsmet Abalıoğlu, Ali Karamil, TEGV çalışanları ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı. 6 Kasım 2023 Pazartesi günü Diyarbakır’da Bank ABC Tahsil Ünitesini açan TEGV’in yaklaşık 2 hafta sonra bu sefer ülkenin batısında yeni bir aktiflik noktası açıyor olması, Vakıf’ın eğitimde fırsat eşitliğine olan bağlılığının somut bir göstergesi olarak bedellendiriliyor.

TEGV tahsil ünitesi 2000 çocuğu nitelikli eğitim takviyesiyle buluşturacak

345 m² kapalı alanı bulunan TEGV Ayten-Maksut Çavdar Denizli Tahsil Birimi’nde aktiflik odası, Düşler Atölyesi, Okuma Adası, Bilişim ve Teknoloji Odası, Tasarım ve Marifet Atölyesi, İstekli odası ve bir ofis bulunuyor. Yılda yaklaşık 2 bin çocuğu nitelikli eğitim takviyesiyle buluşturacak olan Tahsil Ünitesi, Denizlili çocukların eğlenirken öğrendikleri bir cazibe merkezi olacak. 

“Denizli’ye yeni bir renk getireceğine yürekten inanıyoruz”

Konuşmasına TEGV’in merhum bağışçıları Ayten-Maksut Çavdar hakkında bilgi vererek başlayan TEGV İdare Heyeti Lideri M. Özalp Birol, kelamlarına şöyle devam etti:

“TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Birimi’nin, temel eğitime dayanak verebilmek için Ulusal Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumlarıyla iş birliği ve eşgüdüm içinde çalışacaktır. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Birimi’nin Denizli’ye, eğitim alanında, yeni bir renk getireceğine yürekten inanıyoruz. Biz, TEGV olarak, Denizli’de de çocuklarımızın; akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı fikir ve inançlara saygılı, insan bağlarında cinsiyet, ırk, din, lisan farkı gözetmeyen keyifli bireyler olarak yetişebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’in temel prensiplerine yürekten bağlı ve inançlı şahıslar olarak, etraflarında çok sevilen ve sayılan Ayten ve Maksut Çavdar’ın aziz anılarını, TEGV çalışanlarının ve bu hoş yürekli insanların TEGV’le ömrüne dokundukları binlerce çocuğumuzun yüreğindeki şükran hisleriyle selâmlıyorum. Huzur içinde yatsınlar, emanetleri emin ellerdedir.  

“TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Ünitesi burada sonsuza kadar yaşayacak” 

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi, Denizlili iş insanı Ali Abalıoğlu, merasimde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TEGV çok bedel verdiğim bir vakıf. Ayten-Maksut Çavdar isimlerini burada yaşatacağız. Parıltı içinde yatsın Suna Kıraç hanımefendinin çok pahalı takviyeleri sayesinde TEGV’le tanıştık. Bana nazaran Türkiye’nin en bedelli vakfı. Çocuklarımızı çağın gerektirdiği gelişme düzeyine çıkarmak istiyorlar. Gönüllülük Türk insanın nosyonunda var. Beşerler kendinde güzel olan bir şeyleri muhtaçlığı olanlara vermekle ilgili son derece heyecan duyuyorlar. TEGV Denizli Ayten-Maksut Çavdar Tahsil Ünitesi burada sonsuza kadar yaşayacak. Emeği geçenlere, TEGV’in pahalı yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

 

“Atatürk’ün ‘muasır medeniyetler düzeyinin üzerine çıkın’ maksadına yetiştirmiş olduğunuz çocuklarla ulaşacağımıza inanıyorum.”

Pamukkale Belediye Lideri Avni Örki, tahsil ünitesinin çok başarılı olacağına yürekten inandığını belirterek şöyle konuştu:

“Kanaatimce dünya üzerinde yapılabilecek en hoş işler listesinin en zirvesinde eğitime yapılan katkı vardır. Kendini eğitmek dışında diğerleri için de ne yaptığın çok değerli. Bizim hayat ile ilgili listemizi bu halde değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Şu anda burada listesini bu halde düzenlemiş insanların varlığı beni çok keyifli ediyor. Bugün ilçemizde benim de çok kıymet verdiğim bir eğitim kuruluşu, çocuklarımızı destekleyecek, onların hayatlarının daha da güzelleşmesine vesile olacak bu sayede de ülkemizin daha yaşanılır bir hale gelmesine fırsat tanıyacak muazzam bir yerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ünitesi gezerken çocuklarımızın memnunluğunu ve konsantrasyonunu gördüm, çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bizler de lokal idareler olarak bu çalışmaların yanında olacağımızı söz etmek isterim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu yılda, önümüzdeki ikinci 100 yılda sizlerin uğraşıyla yetişecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o bize ‘muasır medeniyetler düzeyinin üzerine çıkın’ diye işaret buyurduğu maksada sizlerin yetiştirmiş olduğu çocuklarla ulaşacağımıza inanıyorum. İyi uğurlu olsun.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen