Per. May 16th, 2024

TEGV ve Umuda Pedal’dan Hataylı çocuklar için manalı proje

Hataylı çocuklar itimatla sürecekleri yeni bisikletlerine kavuştular

 Temmuz ayındaki bir aktiflikle Hataylı çocukları yeni bisikletleriyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), sağlıklı hayatı teşvik etmek ve çocukların hayatlarına renk katmak hedefiyle Umuda Pedal Derneği ile birlikte yeni bir aktiflik daha düzenledi. 12 Kasım Pazar günü, Hatay’da TEGV Tahsil Ünitelerinin bulunduğu dört konteyner kentteki 884 çocuğa yeni bisikletleri ikram edilerek inançlı bisiklet kullanma eğitimi verildi.

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla Cumhuriyet unsur ve kıymetlerine sahip, çağdaş kuşakların yetişmesi için Türkiye genelindeki aktiflik noktalarında nitelikli eğitim dayanağı sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Umuda Pedal Derneği, zelzele bölgesindeki çocuklar için yeni bir aktiflik düzenledi. ABD’de yerleşik Türk vatandaşlarının kurmuş olduğu Turkish Philanthropy Funds, Sivil Toplum için Takviye Vakfı- Turkey Mozaik Foundation ve Alman YOU Foundation’ın sağladıkları kaynakla Hatay’da bulunan dört konteyner kentteki (Aşağı Ekinci 1, ISO, Kızılay ve Ovakent) 884 çocuğa bisiklet armağan edildi. Çocukların hayatlarına renk katmak hedefiyle başlatılan ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’ kapsamında Kızılay ve Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kentlerindeki çocuklara temel bisiklet kullanımı ve inançlı sürüş eğitimi verildi.

Proje hakkında konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “6 Şubat felaketinin birinci saatlerinden itibaren 17 Ateşböceği Eğitim TIR’ımız ile vatandaşlarımızın barınma, ısınma ve temel gereksinimlerine dayanak olduk; çocuklarımızla afetin tesirini hafifletmeye yönelik toplumsal duygusal etkinlikler yaptık. Geçen 9 ay içerisinde Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’taki 13 konteyner kentte kurmuş olduğumuz tahsil ünitelerimiz çocuklarla aktifliklerine başladılar. Bu ünitelerimizin beşi Hatay’da bulunuyor. Geçtiğimiz temmuz ayında 225 adet bisikleti ISO Konteyner Kentteki çocuklarımıza ikram etmiş; öbür kaynaklar bulunca tekrar geleceğimizin kelamını vermiştik. O gün vermiş olduğumuz kelamımızı tutarak sayıları bini aşan çocuğumuzun yüzünü güldürmüş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Birçok çocuğun hayatında birinci kez bisiklete sahip olduğu bu manalı aktifliğe dayanak olan Hatay Valiliğine ve ayrıyeten ferdi ve kurumsal bağışçılarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Umuda Pedal Derneği Lideri tıpkı vakitte TEGV Mütevelli Heyet Üyesi olan Dr. Erkan Koyuncu ise “Umuda Pedal, sporun birleştirici gücüyle hareket eden ve güzellik projelerini planlayıp yürüten bisikletseverlerin kurduğu bir dernektir. Bugün burada toplanma hedefimiz, daha fazla çocuğun bisiklet ile tanışması, bisiklete inançla binmesi ve onu hayatının bir modülü haline getirmesidir. Bu proje ile toplam 1109 çocuğa bisiklet ulaştırmaktan, temel bisiklet kullanımı eğitimini verip uygulatmış ve günlük yaşantılarına renk getirmiş olmaktan memnunluk duyuyoruz.” dedi.

 

Umuda Pedal bisikletçileri TEGV’li çocuklar için pek çok aktiflik düzenledi

Eğitim gönüllüsü bisikletçilerin yer aldığı Umuda Pedal Derneği 2018’den bu yana TEGV’li çocuklar için pek çok aktiflik düzenleyerek bağış toplamış; TEGV çalışanları ve gönüllüleri ile birlikte gerçekleştirdikleri  sürüş ve bağış kampanyalarıyla Bakırköy, Batman, İzmir, Mardin ve Van’daki TEGV aktiflik noktalarındaki  Tasarım ve Marifet Atölyelerinin kurulması için kaynak yaratmıştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen