Cum. May 3rd, 2024


Thomas ve Arkadaşları tren oyununun çocuk gelişimine tesirini araştırmak için yeni bir seyahate çıkıyor

Mattel’in Thomas ve Arkadaşları markasıyla yürüttüğü yeni araştırma, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine katkısını ortaya koydu. Uzmanlara nazaran çocuklarda yardımlaşma, sorun çözme ve toplumsal hünerleri geliştirmenin yolu oyuncak trenlerden geçiyor.

Oyuncakların çocuk gelişimindeki rolü, araştırmaların da katkısıyla her geçen gün daha  iyi anlaşılıyor. Son olarak Mattel, Thomas ve Arkadaşları markasıyla yürüttüğü ve oyuncak trenlerle oynamanın çocuklara sunduğu gelişimsel yararları inceleyen araştırmasının sonuçlarını yayınladı. King’s College London Çocuk Oyunları uzmanı Dr. Salim Hashmi tarafından 36 bilimsel araştırmanın tahlil ederek yapılan çalışma,, oyuncak trenlerle oynayan çocukların toplumsal ve bilişssel gelişimde daha fazla muvaffakiyet kaydettiğini ortaya koydu.

Araştırmaya nazaran oyuncak trenlerle oynamak, raylar inşa etme, tren vagonlarını düzenleme, trenin izleyeceği rotayla ilgili senaryolar tasarlama ve bunları canlandırmaya imkan vererek çocuklar için varlıklı bir öğrenme tecrübesi sunuyor. Bu sayede çocukların bilişsel gelişimi teşvik edilirken sorun çözme, tahlil etme ve karar verme hünerleri de gelişiyor. Öte yandan oyuncak trenlerle oynanan oyunlara iştirak arttıkça, toplumsal marifetlerin gelişimi de destekleniyor.

Oyuncak trenler; çocuklarda toplumsal hünerler, yardımlaşma ve sorun çözme yeteneklerini geliştiriyor

Araştırma sonuçları, oyuncak trenlerin çocuk gelişimine üç temel katkısı olduğunu gösteriyor. Bunlar, toplumsal maharetler, iş birliği ve yardımlaşma ve sorun çözme olarak öne çıkıyor.  Araştırmaya nazaran oyuncak trenlerin toplumsal hünerlere katkısı, oyun esnasında oyuncakların ve fikirlerin paylaşılması sayesinde mümkün oluyor. Böylelikle çocuklar grup çalışmasını, müzakereyi, iş birliğini ve yardımlaşmayı öğreniyor.

Öte yandan araştırmada oyuncak trenlerle oynamanın, çocukların gelecekteki bağlantıları için de sağlıklı bir taban hazırladığına dikkat çekiliyor. Buna nazaran rayları inşa etmek, düzenlemek ve oyunun nasıl kurgulanacağına karar vermek çocukları birlikte çalışmaya teşvik ettiğinden; tesirli bağlantı kurma, sorumlulukları paylaşma hünerlerine de katkıda bulunuyor. Bu sayede çocukların, gelecekte etrafla daha uyumlu bir etkileşim içinde olması ve takım çalışmalarının bir modülü olarak başarılı olmaları kolaylaşıyor. Oyuncak trenlerle kurguladıkları oyunlarda diğerlerinin bakış açılarını ve tercihlerini dikkate almayı öğrenen çocuklar, sorun çözme maharetlerini geliştirme ve uygulama fırsatları da bulabiliyor.

https://shopping.mattel.com/tr-tr/pages/thomas-laying-tracks-to-success  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen