Per. May 2nd, 2024


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KARLA UĞRAŞ MESAİSİ BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte tesirli olan kar yağışı sonrası mahalle yollarında karla çaba çalışması yaptı. Kent genelinde yaklaşık 600 işçi ve 370 iş makinası ile yürütülen çalışmalar 7/24 saat temeline nazaran devam ediyor.

Kent genelinde tesirli olan kar yağışıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Yol İmal Bakım ve Tamir Dairesi Başkanlığına bağlı karla çaba takımları, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri başta olmak üzere Başkale, Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Saray ilçelerinde ulaşıma kapanan mahalle yollarını açmak için ağır mesai harcıyor.

Meteorolojik dataları dikkate alarak önlemlerini alan Büyükşehir Belediyesi takımları, gece saatlerinde başlayıp gün içinde aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Ağır kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Gürpınar ilçesi Kırkgeçit bölgesindeki Topyıldız, Geziyurt, Dikbıyık, Akdoğu, ve Kalkanlı mahalle yolları yapılan çalışmalarla tekrar ulaşıma açıldı.

Yılın birinci karının yağdığını belirten Geziyurt Mahalle sakinlerinden Samet Avcı, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından mutlu olduklarını söyledi.

Geçmişte mahalle yollarının günlerce kapalı kaldığını söz eden Avcı, “Büyükşehir Belediyesi takımlarının çalışmalarından mutluyuz. Yollarımız birebir gün içinde ulaşıma açılıyor. Rastgele bir düşünce yaşamıyoruz. Neredeyse yollarımız hiçbir vakit kapalı bırakılmıyor. Biz aramasak bile gruplar gelip yolumuzu açıyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karla çaba hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yaklaşık 600 işçi ve 370 iş makinası karla gayret çalışması yürütüyor.  

Ayrıca gün içinde yapılan çalışmalarla kapalı olan 142 yerleşim yerinden 60 adedinin yolu tekrar ulaşıma açıldı. Kapalı kalan 82 yerleşim yerinin açılması için ise çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen