Cum. May 3rd, 2024


45. İstanbul Maratonu tamamlandı

Eğitim için Koştular, 3 Binin Üzerinde TEGV’li Çocuğa Dayanak Oldular

 15 yıldır yardımseverlik koşularına katılarak binlerce çocuğun nitelikli eğitim dayanağıyla buluşmasını sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 45. İstanbul Maratonu’nda Cumhuriyet’in 100. yılına özel yürüttüğü “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyasıyla binlerce çocuğu nitelikli eğitim dayanağıyla buluşturmak için bağış topladı. 5 Kasım’da tamamlanan maratonda 20 Kasım’a kadar bağış kampanyaları devam etti. Adımlarını TEGV’li çocuklar için atan 680 koşucu 3 bin 194 çocuğun eğitim masraflarına takviye oldu. 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla Cumhuriyet unsur ve bedellerine sahip, çağdaş kuşakların yetişmesi için Türkiye genelindeki aktiflik noktalarında nitelikli eğitim dayanağı sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 5 Kasım Pazar günü düzenlenen 45. İstanbul Maratonu’na katıldı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel yürütülen kampanyada TEGV koşucularının attığı adımlar nitelikli eğitim takviyesine dönüştü. Maraton kapsamında başlatılan ve yaratılan kaynağın Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar için eğitim takviyesine dönüştüğü “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim için Koşuyor” kampanyasına bağışlar 20 Kasım’a kadar devam etti. Maraton kampanyası sonunda 680 koşucu ve 5 bin 626 bağışçının dayanağıyla 3 bin 194 çocuğun eğitimine katkı sağlandı.

Adımlar güzelliğe dönüştü

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır biçimde, “Yüzyılın Koşusu” sloganıyla coşkuyla gerçekleştirilen maratonda, TEGV koşucuları “Cumhuriyetin Yüzleri Eğitim İçin Koşuyor” kampanyasıyla çocuklar için attıkları adımlarını uygunluğa dönüştürdü. Parkurda oluşturulan koşucu dayanak noktalarındaki TEGV gönüllülerinin renkli kutlamalarıyla TEGV koşucuları Cumhuriyet’in 100. yılının coşkusunu bir kere daha yaşadılar. Yardımseverlik koşularındaki 15’inci yılını dolduran TEGV, maratonlar sayesinde yaratılan kaynakla binlerce çocuğun nitelikli eğitim takviyesiyle buluşmasını sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen