Sal. Nis 30th, 2024

MacRumors tarafından görüldüğü iddia edilen iPhone 16’nın ilk prototipleri, Apple’ın gelecek standart modellere birkaç tasarım değişikliği getireceğini gösteriyor. Bu değişikliklerin arasında en dikkat çekicisi, Apple’ın diyagonal kameralar yerine dikey kameraları tercih etmesi olabilir.

Apple, yeni Apple Vision Pro’nun popülerliğini artırmayı hedeflerken, bu değişimin en bariz nedeni, Uzamsal (Spatial) Video özelliğini daha fazla iPhone modeline genişletmek. Bu yeni formatta kayıt yapmak için ana ve ultra geniş lenslerin dikey olarak konumlandırılması gerekiyor.

Ancak MacRumors’ın bildirdiğine (ve paylaştığı görsele) göre, iPhone 16’nın olası yeni tasarımları arasında iPhone X benzeri bir tarz da yer alıyor.

Ayrıca Apple, iPhone 16 düğmelerinde de birkaç değişiklik yapabilir gibi gözüküyor. Yayına göre Apple yeni sarı, pembe ve gece yarısı renklerini test ediyor. Her varyant içerisinde farklı düğmeler test ediliyor gibi gözüküyor.

  • Sarı: Eylem Düğmesi, birleştirilmiş ses düğmesi. ‌iPhone‌ X tarzı kamera tasarımı
  • Pembe: Eylem düğmesi ve ayrı mekanik ses düğmeleri. iPhone 12 tarzı kamera tasarımı
  • Gece Yarısı: Daha büyük Eylem düğmesi ve yeni çekim düğmesi. iPhone 12 tarzı kamera tasarımı

Her zaman olduğu gibi Apple birkaç farklı prototipi test ediyor ve son kullanıcıya hangi konfigürasyonların sunulacağı henüz belli değil. Yine de şirketin, ne yapacağı belli olmayan bu gizemli Çekim düğmesini test ederken normal modellere Eylem düğmesini eklemeyi planlaması ilginç.

Ayrıca Apple’ın mekanik düğmeler yerine dokunsal düğmeleri tercih edip etmeyeceği de henüz bilinmiyor. Yine de, şirketin en azından bu düğmeleri test ettiği görülüyor. Gelecek modeller hakkında daha fazla bilginin önümüzdeki aylarda ortaya çıkacaktır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen