Cum. May 3rd, 2024

Belediye hizmetlerini daha süratli ve aktif hale getirerek, tüm arşivi dijital ortama taşımak için İZKA’dan hibe dayanağı alan Bayraklı Belediyesi, çalışmalarda sona geldi. Bu kapsamda 3 milyon evrak ve 300 bin metre proje tarandı. Lider Serdar Sandal “İlçe sakinlerimizin muhtaçlığı olan her türlü bilgi ve dokümana artık daha süratli ulaşacağız. Belediye hizmetlerimizi dijital ortamda daha faal sağlayacağız” dedi.

 3 MİLYON EVRAK, 600 BİN METRE PROJE

İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Takviye Programı” kapsamında fizikî arşivin dijital ortama aktarılması projesi ile hibe almaya hak kazanan Bayraklı Belediyesi, tüm evrak ve evrakların elektronik ortama aktarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyede oluşturulan “Dijital Arşiv Birimi” 3 milyon A4 doküman ile birlikte 600 bin metre projenin 300 bin metresini tarayıp bilgisayar ortamına aktardı. A4’lerin indeksleme ve sisteme dahil edilme süreçleri sürerken çalışmaların Ocak ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi. Dijital arşivleme projesiyle, vatandaşların gereksinim duyduğu bilgi ve evraklara ulaşım suratı artacak. Belediye hizmetlerinin daha aktif olarak sunulması sağlanacak. Kamu hizmetlerinde hem vakit kaybının hem de kağıt israfının önüne geçilecek.

 DAHA SÜRATLİ VE İNANÇLI HİZMET

Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, “Belediye hizmetlerini daha süratli, kolay ulaşılabilir ve inançlı hale getirmek için Dijital Arşiv çalışmalarımızı önemsiyoruz. Vatandaşımıza en âlâ hizmeti sunarak tıpkı vakitte israfın ve vakit kaybının da önüne geçeceğiz. Bu kapsamda projemizi kıymetli bulan İZKA’ya teşekkür ediyoruz. Dijital arşiv projemiz sayesinde artık kamu hizmetlerimizi daha süratli, inançlı ve aktif hale getirmiş olacağız” dedi

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen