Cts. May 4th, 2024


Ege Yaş Meyve Zerzevat İhracatçıları Birliği, Türk tarımımın gençlerle büyüyeceğine ve gayelerine ulaşacağına inanıyor.

Ege Bölgesi’nde bitkisel eser ihracatının başkanı olan Ege Yaş Meyve Zerzevat İhracatçıları Birliği, tarım kesiminde yaş ortalamasının daima artması nedeniyle gençleri tarım bölümüne kazandırmak için eforlarına yeni bir halka eklemeye hazırlanıyor.

Tarım bölümüne gençleri kazandırmak için “Üçüncü Jenerasyon Tarım Girişimciliği” isimli projeyi 2022 yılında hayata geçirdiklerini kaydeden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lider Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Zerzevat İhracatçıları Birliği Lideri Hayrettin Uçak, 2024 yılında odağına gençleri alan yeni bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini lisana getirdi. 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerini Türkiye’nin yaş meyve zerzevat ihracatında başkan olan Uçak Kardeşler Seferihisar tesislerinde ağırlayan Lider Hayrettin Uçak, tarım dalında sürdürülebilirlik için gençlerin tarım bölümünde varlığının artması gerektiğinin altını çizdi. 

Türk tarımının gençlerin omuzlarında yükseleceğinin altını çizen Uçak, “Ege Yaş Meyve Zerzevat İhracatçıları Birliği olarak, üretimden ihracata, depolamadan taşımaya, tüketimden meyve zerzevat mamulleri üretimine tüm etaplarda gençlerin süreçlere dahil olması gerektiğine inanıyoruz. Sürdürülebilir bir üretim için öncelikli başlıklarımız olan pestisitle çaba, besin atıklarını azaltma, denetimli tarımda gençlerimiz sayesinde muvaffakiyete ulaşacağız. Tarım kesiminde; Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversiteler, araştırma enstitüleri, üreticiler ve ihracatçılar gençleri kucaklayan projeleri hayata geçirmeliyiz. 2024 yılında öncelikli gündemlerimizden biri gençleri tarım bölümüne kazandıracak projeler olacak. Gençlere tarımı sevdirdiği ve tarım kesimine bilim insanı olarak bir ömür hizmet eden Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen Hocamıza çok teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

Tarım bölümünün bir yandan iklim değişikliğiyle gayret ederken, bir yandan da sıfır karbon maksadıyla uyumlu üretim yapması gerektiğine dikkati çeken Uçak, sıfır karbon maksadına donanımlı gençlerin kesimde inisiyatifi ele almasıyla mümkün olacağını kelamlarına ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen