Cum. May 3rd, 2024


 İnsan ve teknolojiyi odağına alarak daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin önder elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri tahlilleri şirketi Enerjisa Güç, kurumsal idare derecelendirme notunu arttırdı. Kıymetlendirme Sermaye Piyasası Konseyi (SPK) Kurumsal İdare Prensiplerine uygun olarak idarenin şeffaflığı, hesap verebilirliği ve sürdürülebilirliği temel alıyor ve bağımsız bir kurum tarafından gerçekleştiriliyor.

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, Türkiye’nin önder elektrik dağıtım, perakende satış, müşteri tahlilleri ve emobilite şirketi Enerjisa Güç, şeffaflığı, hesap verebilirliği ve sürdürülebilirliği idare anlayışının da merkezine koyarak aldığı yüksek kurumsal idare derecelendirme notunu daha üst çekmeyi başardı. Hisse Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve İdare Şurası ana başlıklarına nazaran düzenlenen inceleme sonucunda Enerjisa Güç Kurumsal İdare Endeks notu 10 üzerinden 9,63 olarak belirlendi. Kelam konusu endeks notu daha evvel 9,55 idi.

2018 yılında halka arz edildikten sonra yatırımcılardan ağır ilgi gören, finansal gayelerini net bir biçimde ortaya koyan ve sistemli temettü veren Enerjisa Güç, Sermaye Piyasası Şurası (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal İdare Prensiplerine değerli ölçüde ahenk sağladığını, tüm paydaşları ve topluma karşı sorumluluk şuuru ile hareket ederek, şeffaf ve açık irtibat kurduğunu tescillemiş oldu.

Enerjisa Güç 1. Kümede yer almıştı

Türkiye’de Sermaye Piyasası Şurası lisansı ile kurumsal idare  derecelendirme faaliyetinde bulunan ve Dünya Kurumsal İdare Endeksin her yıl yayınlayan SAHA Kurumsal İdare ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri; ülkeleri, hem kurumsal idare prensiplerine uyma seviyelerine hem de kurumsal idareyle ilgili kurumlarının gelişmişlik seviyelerine nazaran sıralıyor. Memleketler arası kabul görmüş standartlar, kurallar, yönetmelikler ve ülkeleri şeffaflık, yolsuzluk, iş yapma kolaylığı açısından mukayese eden endeksler dikkate alınıyor. Yüksek standartları ile Enerjisa Güç, SAHA’nın yayımlamış olduğu Dünya Kurumsal İdare Endeks’ine (DKYE) nazaran 1. küme içinde yer alıyor.

“Şirketimizin gayesi; gelecek kuşaklar için Türkiye’de daha âlâ, daha pak ve daha inançlı bir güç geleceği sağlamak – bu savlı amaca ulaşmak için çok güçlü bir kurumsal idare kilit kıymet taşıyor.”

 Şirketin her sene kurumsal idare derecelendirme notunu daha da üste taşımasından gurur duyduğunu belirten Enerjisa Enerji’nin CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, “Enerjisa Güç olarak bilançomuzun gücü ve çevik idare anlayışımız, gelecekte güç bölümünde öncü olma vizyonumuzla uyumlu bir formda bir ortaya geliyor. Bu güçlü temellerle, yeni güç dünyasında daha düzgün bir gelecek için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. Kesimin önder şirketi unvanıyla Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek olan elektrik dağıtım ve satış alanında teknoloji ve sürdürülebilirlik merkezli bir stratejik paha üreterek ilerliyoruz. Sürdürülebilirliği iş yapış biçimimize her alanda istikamet veren bir anlayış olarak benimsiyoruz. Bu noktada şirketimizin emeli açık ve net: Müşterilerimizi ve bölümleri güçle buluşturmak ve gelecek jenerasyonlar için Türkiye’de daha yeterli, daha pak ve daha inançlı bir güç geleceği sağlamak. Bu argümanlı maksada ulaşmak için çok güçlü bir kurumsal idare kilit ehemmiyet taşıyor. Bu süreçteki kıymetli odak noktalarımızdan biri de kurumsal idare prensiplerinde bölümde örnek olarak uygulamalar yaparak düzeyimizi her geçen gün daha ileri taşımak oldu. Kurumsal İdare Endeksi’nde aldığı 9,63 kıymetlendirme puanı Enerjisa Enerji’yi bir adım daha ileriye taşıdı. Hem bizi hem yatırımcılarımızı heyecanlandıran ve motive eden bu gelişmeyi daha da ileriye götürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen