Per. May 2nd, 2024


23. Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği kapsamında Antalya’ya gelen Macar piyanist ve bestekar Havasi, Cam Piramit’te süper bir konser verdi. Binlerce sanatsever Havasi’nin performansına ortak olarak unutulmaz bir gece yaşadı. 

 Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği, tüm süratiyle devam ediyor. Şenlik kapsamında Antalya’ya gelen dünyaca ünlü Macar piyanist ve bestekar Havasi, Cam Piramit’te Antalya’daki sanatseverlerle buluştu. Biletlerin satışa çıktığı birinci günlerden tükendiği şenlik kapsamında sahne alan Havasi konserine Antalya Büyküşehir Belediye Lider Vekili Kerem Kaya Turan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve binlerce Antalyalı katıldı.

KENDİ BESTELERİNİ SESLENDİRDİ

Coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak bestelediği yapıtlarıyla kendi yepyeni müziğini süper bir performansla izleyicilere aktaran ünlü piyanist, sempatik halleri ile de hayranlarının gönlünde taht kurdu. Her modülünün ortasında kısa konuşmalar yapan Havasi, daha evvel tatil için geldiği Antalya’da bu sefer konser vermekten ötürü memnunluk duyduğunu tabir etti. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Piyanoya 4 yaşında başlayan, yeteneklerini yeni jenerasyonlara aktarmak için Budapeşte Konservatuvarı’nda uzun mühlet öğretmenlik yapan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na da ‘en süratli piyanist’ olarak ismini yazdıran Macar sanatçı, sahnede Türkiye ve Antalya’da bulunmaktan ve kalabalık bir izleyici kitlesi ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Orjinal bestelerini dünyanın en değerli salonlarında icra eden sanatçı, konser sonunda uzun mühlet ayakta alkışlandı. 

ÇİÇEK VE PLAKET VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Lider Vekili Kerem Kaya Turan, harika konserin sonunda Havasi’ye çiçek ve plaket vererek teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in Ankara’da olması nedeniyle konsere katılamadığını söz eden Turan, Lider Böcek’in selam ve sevgilerini iletti. Ağır alkışlar ortasında konserini tamamlayan Havasi, sanatseverlerin uzun süren alkışları sonucunda bis yaparak bir modül daha seslendirdi.

PİYANO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

22 Aralık tarihine kadar sürecek olan 23. Milletlerarası Antalya Piyano Festivali’nde program dolu dolu  devam ediyor. Piyanonun büyük buluşmasında son üç gün de coşkulu geçecek. Can Saraç 20 Aralık’ta, Igudesman&Joo 21 Aralık’ta AKM’de sahne alacak. 21 Aralık’ta Aksu Fen Lisesi’nde resital ve söyleşi gerçekleştirecek olan Gülsin Onay 22 Aralık’ta AKM’de kapanış konserinde seyirciyle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen