Cum. May 3rd, 2024


İnsan odaklı sıhhat ideolojisini benimseyen Humanis, 13. Altın Havan Ödülleri’nde az hastalıklardan biri olan Serebrotendinöz Ksantomatozis’in tedavisine yönelik sunduğu eseri ile ‘Ürün Ödülü’ne layık görüldü.

Türk ilaç dalının en süratli büyüyen şirketlerinden biri olan Humanis, emniyetli ve faal sıhhat tahlilleri üretmeye devam ediyor. 2010 yılında 200 milyon dolarlık yatırım ile kesime güçlü bir giriş yapan Humanis, başta kardiyoloji, dermatoloji, gastroenteroloji olmak üzere birçok kıymetli tedavi alanına yönelik geniş bir eser portföyüne sahip. Türkiye’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teşvik edilen en büyük 5 ilaç Ar-Ge merkezinden birine sahip olan şirket, yaklaşık 100 bireyden oluşan güçlü Ar-Ge grubu ile birlikte kesimde sağlam ve yenilikçi sıhhat tahlilleri üretmek için çalışıyor. Şimdiye kadar 100’den fazla molekülde muadil eser geliştiren Humanis, 2030 yılına kadar eser portföyünü geliştirerek merkezi sistemi, diyabet ve onkoloji alanlarına girmeyi hedefliyor. Yakın vakitte Serebrotendinöz Ksantomatozis hastalığının tedavisine yönelik eseri ile ender hastalıklar alanına da adım atan Humanis, bu alandaki yatırımlarını ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı.

Yenilikçi vizyonu ve güçlü teknolojik alt yapısı ile Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan Humanis, Serebrotendinöz Ksantomatozis hastalığının tedavisine yönelik sunduğu ilaç ile 13. Altın Havan Ödülleri’nde kıymetli bir mükafata layık görüldü. Humanis, Türk ilaç ve eczacılık bölümündeki çalışmaların ödüllendirildiği tertipte, az hastalıklara yönelik ürettiği birinci ilacı ile ‘Ürün Ödülü’nü kazandı.

YUNUS SANCAK: ‘ÜRÜN ÖDÜLÜ’ ALDIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ

Yüzde 100 yerli sermayeli bir ilaç firması olarak, dalın kıymetli bir gereksinimini karşıladıkları için memnun olduklarını belirten Humanis CEO’su Yunus Sancak, mükafatla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Deneyimini ve yatırımını sağlıklı ve güzel hayatı desteklemek için kullanan bir ilaç firmasıyız. Bu uğraşımızın Altın Havan Ödülleri’nde ‘Ürün Ödülü’ ile takdir edilmesi bizim için gurur verici. Kanada ve Rusya’dan GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikalarına, 2015 yılından itibaren ise Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan EU GMP sertifikasına sahip bir firma olarak, QbD, EMA ve ICH regülasyonlarına uyumlu formda eser geliştirdiğimiz Ar-Ge merkezimizde, başka alanlarda olduğu üzere az hastalıklar üzere kuvvetli ve özel alanlara yönelik muhtaçlıkları karşılamak için de faal ve muteber tahliller üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

FATİH ELAY: “2024 YILINI UMUTLA VE HEYECANLA KARŞILIYORUZ”

2023 yılı sona ererken Humanis olarak birçok kıymetli adım attıklarını söz eden Humanis Teknik Operasyonlar Genel Müdürü Fatih Elay, mükafatın kıymeti ile ilgili şunları söyledi:

“2010 yılından bu yana düzenlenen Altın Havan tertibini bölümümüz için çok pahalı buluyorum. İnsan odaklı bir firma olarak üretmek ve sağlam sıhhat tahlillerimizi gereksinimi olan herkese ulaştırabilmek tutkusu ile çalışıyoruz. Bu tutkuyla yürüttüğümüz faaliyetlerin Altın Havan üzere bir tertip tarafından ödüllendirilmesi bizi çok keyifli etti. Serebrotendinöz Ksantomatozis hastalığının tedavisine yönelik bu eseri yerli üretim olarak pazara sunacak olmamız sebebiyle, kamuya fiyat avantajı da sağlıyoruz. Buna nazaran 2024 yılında, kamuya 250 milyon TL tasarruf katkısı yapacağımızı öngörmekteyiz. Humanis ve bölümümüz ismine güçlü adımlarla 2023 yılını bitirirken, bu türlü pahalı mükafatlar sayesinde 2024 yılını umutla ve heyecanla karşılıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen