Çar. May 1st, 2024


IF Wedding Fashion İzmir podyumlarında yeni bir yıldız doğdu

Geleceğin modasına genç dizayncılar ile istikamet veren IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Ağabeye Giysi Fuarı’nda yeni bir yıldız doğdu. 13. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincisi Enes Yolcu’nun 24 modülden oluşan “Narcissus” koleksiyonu, 17. IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen Performans Defilesi’nde podyuma çıktı. Nergis çiçeğinin mitolojik öyküsünden ilham alan şık ve göz doldurucu koleksiyon, ayakta alkışlandı.

IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, 17. sefer kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giysi Sanayicileri Derneği partnerliğinde 21-24 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen fuarda, Türkiye’den ve 7 ülkeden ağabeye giysi, gelinlik, damatlık, aksesuar ile çocuk giysi eser kümelerinden 228 iştirakçi yer alıyor. Moda trendlerinin belirlendiği, kesiminde Avrupa’nın en büyük fuarı IF Wedding Fashion İzmir, moda dünyasına yeni dizayncılar kazandırma yolunda gençlerin hayallerine ışık tutuyor. Dizayncı adaylarına, profesyonel hayatlarındaki birinci defilelerini sergileme imkanı tanıyan Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, geçen yıl birincilik mükafatını kazanan Enes Yolcu’nun “Performans Defilesi” de fuarın üçüncü gününde modacı, iştirakçi ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yolcu’nun, Nergis çiçeğinin mitolojik kıssası “Narcissus”tan esinlenerek tasarladığı ağabeye koleksiyonu, izleyenleri hayran bıraktı.

Her yıl ülke iktisadına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına taraf veren dizaynlarının yanı sıra kesime yeni bir dizayncı daha kazandırdı. Daha öğrenciyken profesyonel hayatının birinci defilesini düzenleme talihi elde eden Enes Yolcu, moda ve tasarım dünyasının temsilcileri karşısına şık bir koleksiyon ile çıktı. 22 modüllük koleksiyon, modacılardan tam not aldı. Geçtiğimiz yıl yarışmacı olduğu podyumda kendi dizaynları ile yer almanın inanılmaz bir his olduğunu belirten Yolcu, “Bu imkânı sağlayan, genç tasarımcıların önünü açıp onlara ilham olan İZFAŞ’a teşekkür ediyorum. Bu dizaynların gerisinde çok büyük bir grubun emeği var. Önümüzdeki yıllarda bu podyumda kendi markamla yer almak istiyorum” dedi.

Performans Defilesi’nin akabinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, geçtiğimiz yıl birincilik mükafatını takdim ettiği Enes Yolcu’nun başarılı seyahatine tanıklık etmekten memnunluk duyduğu belirterek, muvaffakiyetlerinin devamını diledi. Defileye koreografi sponsoru olan Duman Ajans sahibi Serkan Duman’a ve kumaş sponsoru Prenses Dokumacılık firmasının sahibi Mehmet Bilgin’e de teşekkür plaketi verildi.

EGSD Liderlerine podyumda teşekkür

Fuarın partneri Ege Giysi Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) bu dönemki ve evvelki dönemki liderlerine hem dala hem de IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’na olan katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verildi. EGSD İdare Heyeti Lideri Hayati Ertuğrul’a plaketini İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, evvelki devir liderleri Serdar Yavaşoğlu, Nedim Örün, Mukadder Özden ve Atınç Abay’a plaketlerini İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen