Cum. May 3rd, 2024

İnegöl’ün 7. Kitap Şöleni Başladı

 

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Kitap Günleri Cuma günü düzenlenen coşkulu merasimle başladı. 10 gün boyunca 100’ü aşkın muharrir, yayınevi ve 1 milyon kitap ile kitapseverleri ağırlayacak tertip, birinci günden ağır ilgiyle karşılaştı.

İnegöl Belediyesi tarafından bilginin değişmez ögesi olan kitap ile ilçe halkının ve kitapseverlerin buluşması ismine bu yıl 7’ncisi düzenlenen ‘İnegöl Kitap Günleri’ Cuma günü düzenlenen coşkulu merasimle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen ve 24 Kasım-03 Aralık tarihleri ortasında açık kalacak olan İnegöl Kitap Günlerinde, 100’ü aşkın yayınevi yapıtlarını İnegöllülere sunacak. Tertip kapsamında; 20 mahallî müellif ile 100’ü aşkın konuk muharrir, 1 milyon kitap, konferanslar, söyleşiler ve imza günleri ile İnegöl halkı dolu dolu bir 10 gün geçirecek.

İlçe halkına kitap okumanın ehemmiyetini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek emeliyle düzenlenen İnegöl Kitap Günleri, 03 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 10 günlük müddette her gün ortalarında; Hayati İnanç, Gri Koç, Orhan Toker, Merve Gülcemal, Tufan Gündüz, Kemal Sayar, Fatih Duman, Hatice Kübra Tongar, Nurullah Genç, Dilek Cesaretli ve Beyhan Budak üzere birçok güçlü kalemin yer aldığı ve herkesin yakından tanıdığı muharrirler ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir ortaya gelecek. Kitap Günleri aktifliği hafta içi 09:00-20:00 hafta sonu ise 10:00-20:00 saatleri ortasında 10 gün dolu dolu yaşanacak.

COŞKULU AÇILIŞ

İnegöl Kitap Günlerinin açılış merasimi Cuma günü 14.00’da MODEF Fuar Alanında gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum temsilcileri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve davetli katıldı. Açılışta fuarın onur konuğu olan İhsan Süreyya Sırma da hazır bulundu.

“BÜTÜN KİTAPLAR, TEK BİR KİTABI ANLAMAK İÇİN YAZILMIŞTIR”

Yazar İhsan Süreyya Sırma, açılış merasiminde iştirakçilere yönelik kısa bir selamlama konuşması yaptı. Davet edildiği için onur duyduğunu belirten Sırma, 7’ncisi düzenlenen Kitap Günlerinin değerli bir tertip olduğunu belirtti. İnegöl Ulusal Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Güçlü ise “Bütün kitaplar, tek bir kitabı anlamak için yazılmıştır. Tüm öğrencilerimizin, velilerimizin bu Kitap Fuarına gelerek buraya sahip çıkmalarını istiyorum. Alanda Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzün bir kitap kumbarası var. Buradan kitap alanlar bir tane fazladan kitap alıp buraya atarlarsa, bir köy okulumuzun yahut kütüphanesi olmayan bir okulumuzun da eksiğini gidermeye katkı sunmuş olacaklar. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Kitap Günlerinin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“DÜNYADA BU KADAR ŞANSLI OLMAYAN FİLİSTİNLİ EVLATLARIMIZ VAR”

Belediye Lideri Alper Taban ise İnegöl Belediyesi 7. Kitap Günleri açılışı için bir ortada olduklarını tabir ederek, yeni bahislere dair de değerlendirmelerde bulundu. 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Filistin’de yaşananlardan kelam eden Lider Taban, “Bugün 24 Kasım. Çok değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü bu vesileyle kutlamak istiyorum. Birebir vakitte biz bu tertibi çocuklarımızın, evlatlarımızın gelişimine katkı koyabilmek için bu tertipleri düzenliyoruz. Fakat bu kadar şanslı olmayan Filistinli evlatlarımız var. Ben orada yaşanan hadiseleri şiddetle lanetliyorum. Bir an önce son bulmasını da Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

HERKESİN BİR BAŞUCU KİTABI OLSUN

“Bugün burada aslında çok değerli bir iş yapıyoruz” kelamlarıyla konuşmasını sürdüren Lider Taban, şöyle devam etti: “Geleneksel bir hale de getirdik. Öncelikle burada bizlere dayanak veren, katkı sunan tüm kurumlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma, yayınevlerimize teşekkür ediyorum. Kitaplar üzerine çok cümle kurulabilir. Lakin öncelikle şunu tabir etmek istiyorum; Cenabı Allah’ın birinci buyruğu oku. İnsan dediğimiz varlıkta buradan kendine kesinlikle bir paye çıkaracaktır. Bu tertibin bir hedefi da herkesin başucunda bir okuduğu, okuyacağı kitabı olsun. Kitap okuma alışkanlığını arttıralım istiyoruz.”

1 MİLYON KİTAP, KİTAPSEVERLERLE BULUŞUYOR

“Burada neler bulacağız; 100’ü aşkın yayınevi, 100’ü aşkın muharrir ve 1 milyonu aşkın kitap ile kitapseverlerimizi buluşturuyor olacağız. 03 Aralık Pazar gününe kadar Kitap Günlerimizin dolu dolu geçmesini istek ediyoruz. Okullardan öğrencilerimizin gelmesi noktasında da çalışmalarımız olacak.”

7 KİTAP KULESİ ÇEKİLİŞLE SAHİBİNİ BULACAK

“Yine tertip kapsamında 7. Kitap Günlerine özel 7 kitap kulesi çekilişimiz olacak. Bunu da her yıl düzenliyoruz. Katılan, çekilişte yer alan arkadaşlarımıza 02 Aralık’ta teslim edeceğiz. Burada kentimize gelen müelliflerimizin imza günleri ve söyleşileri olacak. Ben tüm ilçe halkımızı bu vesileyle fuarımıza davet ediyorum. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

GENÇLERİMİZ HEM OKUYOR HEM DİJİTAL DÜNYAYA YETİŞİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da İnegöl Belediyesinin düzenlediği; beşere dokunan, insanı temel alan ve beşere temas eden 7. Kitap Günlerinin güzel olmasını dileyerek; “İlk buyruğu oku olan bir dinin mensuplarıyız. Okumanın ne kadar değerli olduğunu hepimiz çok âlâ biliyoruz. Ben gençlerimizi görüyorum, onlar kitapta okuyorlar, Belediyemizin Nöbetçi Kitaphanelerini de dolduruyorlar, kütüphaneleri de dolduruyorlar. Birebir vakitte dijital dünyadan da geri kalmıyorlar. Hepsine yetişiyorlar maşallah” dedi.

ÇOK HOŞ BİR KÜLTÜR HİZMETİ

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Eren Arslan ise “Kitabın, bilginin, bilimin bedelini anlatmaya sabaha kadar konuşsak sözler yetmez. Bu manada belediyemizin bu manalı aktifliğini klasik hale getirmiş olması, bu yıl 7’ncisini düzenliyor olması, kentimizde yüzlerce muharrir, binlerce kitabı ayağımıza kadar getirmiş olması çok hoş bir kültür hizmeti. Belediyeler yalnızca yol, alt yapı hizmetleri yapmaz. Belediyeler bu hizmetlerle geleceğe de yatırım yapmış olurlar. Bu manada belediyemizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrası kurdele kesitiyle 7. İnegöl Belediyesi Kitap Günleri açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen