Cts. May 4th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhitin Böcek, 13.’sü gerçekleştirilen Memleketler arası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu. Lider Böcek, Turizm Geliştirme Ajansı hissesi ve konaklama vergisi ismi altında milyar doların üzerinde toplanan kaynağa en büyük katkıyı Antalya’nın yaptığına dikkat çekerek, “Yerleşik nüfusla 28 milyona hizmet ederken, biz genel bütçeden yalnızca yerleşik nüfus 2 milyon 688 bin bireye nazaran hisse almaktayız. Büyükşehir Belediyemizin turizm bölümümüze daha fazla hizmet etmesi için bu kaynaklardan alması gerekmektedir. Bu para Antalya’nındır, Antalyalının olmalıdır” dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” ana temasıyla düzenlenen 13. Resort Turizm kongresi başladı.  Kongrenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Milletvekilleri, TÜROFED, AKTOB ve TÜRSAB, Turizm Yatırımcılar Birliği Liderleri, STK Liderleri, Oda Liderleri,  yurtiçi ve yurtdışından gelen turizmciler ile bölüm temsilcileri katıldı.

 

TAM BİR GRUP OYUNU SERGİLEDİK

Kongrenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Antalya olarak bu türlü bir kongreye mesken sahipliği yapmaktan memnunluk duyduklarını belirterek, turizmin, Türkiye’nin milletlerarası arenada en rekabetçi olduğu alan olduğuna dikkat çekti. Lider Böcek, “Bunun en net halde görüldüğü durum pandemi sonrasıdır. Dünyada en süratli geri dönüşü gerçekleştiren destinasyonların başında ülkemiz ve Antalya gelmektedir. Bu başarıyı bedelli yatırımcılar, işletmeciler, dal işçileri, sivil toplum örgütleri ve kamu bölümünde başta kültür ve turizm bakanlığı, valilikler ve biz lokal yöneticiler olarak tam bir ekip oyunu sergileyerek başardık” dedi.

 

TURİST SAYISI TARİHİ REKORA KOŞUYOR

2023 yılının sonuna yaklaşırken Türkiye’nin ve Antalya’nın turizmde rekorların kırıldığı bir yılı yaşayacağına dikkat çeken Lider Böcek, Antalya’ya gelen turist sayısının 15 milyonu geçtiğini, yılsonunda 16 milyon ile tarihi bir rekora ulaşmasının beklendiğini açıkladı. “Ülkemiz yılsonu gayesi olan 56 milyar dolar gelir gayesine emin adımlar ile yürümektedir” diyen Lider Muhittin Böcek şöyle konuştu: “Antalya’mız nitelikli yatak kapasitesi ve özverili hizmet anlayışıyla ülkemizdeki gecelemenin yaklaşık %45 ‘ini gerçekleştirerek en büyük katkıyı sağlamaktadır. Öte yandan Antalya’nın yerli yabancı ağır göçe maruz kalması ve 25 milyonun üzerinde yani nüfusunun 10 katı seviyesinde ziyaretçiye mesken sahipliği yapması birtakım meseleleri da beraberinde getirmektedir.”

 

OTOBAN VE SÜRATLİ TREN DAVETİNDE BULUNDU

Ulaşım, altyapı ve etraf idaresinde artan iş yükünün yaşanan sıkıntıların başında geldiğine vurgu yapan Lider Böcek, Antalya’nın Türkiye’nin nüfusuna nazaran en fazla araç sayısına sahip kent olduğunu belirtti. “Genişletilen yollar, yapılan köprüler, akıllı kavşaklar, ek toplu taşım araçları ve tamamlanan 3. Etap raylı sistem ile ulaşıma kıymetli katkılar sağlıyoruz” diyen Lider Böcek, 18 km’lik 4. Etap Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Sınırının üretimine çok yakında başlanacağını açıkladı. Sınırın 5,5 km’sinin 30 metre yeraltından geçeceğini ve trafiğe mahzur olmayacağını söyleyen Lider Böcek, 22 km’lik 5. Etap Konyaaltı-Lara-Kundu Raylı Sistem Çizgisi için de çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti. Lider Böcek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan Antalyalılar ismine Antalya-Alanya otoban ve süratli tren projelerinin hayata geçirilmesi, çevreyollarının tamamlanması konusunda dayanak istedi.Sürdürülebilir bir etraf için altyapı yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Lider Böcek, Serik ve Kemer Merkezi Arıtma Tesislerinin yenilenmesi için Kültür ve Turizm Bakanı ile işbirliği protokolü yapıldığını belirterek, “Serik’te atık su gelirimizi 20 yıl, Kemer’de 27 yıl müddetince bakanlığımıza devrettik. İşbirliğimiz ile arıtma tesislerimizi tamamlıyoruz” diye konuştu.

 

BU PARA ANTALYA’NINDIR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Geliştirme Ajansını kurduğunu ve konaklama vergisiyle hiçbir dalın yapamadığı kaynağın yaratıldığını söyleyen Lider Böcek şunları söyledi: “Planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya sloganıyla çıktığımız yolda, doğal eşikleri ve iklim değişikliğini sürdürülebilirlik prensibiyle ele alan geleceğin turizm kenti Antalya’yı ortak akılla planlamalı ve çalışmalarımızı birlikte yürütmeliyiz. Turizm Geliştirme Ajansı hissesi ve konaklama vergisi ismi altında milyar doların üzerinde toplanan kaynağa en büyük katkıyı Antalya’mız yapmaktadır. Yerleşik nüfusla 28 milyona hizmet ederken, biz genel bütçeden yalnızca yerleşik nüfus 2 milyon 688 bin şahsa nazaran hisse almaktayız. Büyükşehir Belediyemizin turizm dalımıza daha fazla hizmet etmesi için bu kaynaklardan hisse alması gerekmektedir.  Özelikle Sayın Bakanımızdan bu mevzuda dayanak bekliyoruz. Bu para Antalya’nındır, Antalyalının olmalıdır.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen