Cum. May 3rd, 2024


Başkan Soyer, Atatürk sinemasını öğretmenlerle izledi

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü belediye çatısı altında vazife yapan öğretmenlerle kutladı. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını husus alan Atatürk sinemasını öğretmenlerle birlikte izleyen Lider Soyer, Nutuk’tan alıntı yaptığı kelamlarına açılan soruşturmayla ilgili de konuştu. Lider Soyer “Bizim tarafımız çok muhakkak. Son nefesimize kadar Cumhuriyete ve bedellerine bağlıyız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile tıpkı vakitte öğretmen olan eşi Neptün Soyer, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, Büyükşehir Belediyesi çatısı altında misyon yapan öğretmenler ile Konak Pier’de düzenlenen buluşma ve Atatürk sinemasının gösterimiyle kutladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü aktifliğine misyonlu öğretmen ve eğitmenlerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İZELMAN İdare Konseyi Lideri Erhan Beyefendi, Genel Müdürü Burak Alp Ersen ile belediye bürokratları da katıldı. Başrolünde başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı ve 3 Kasım’da vizyona giren Atatürk sinemasını Büyükşehir Belediyesi’nin öğretmenleri 3 başka salonda izledi.

“Bir sefer daha ne kadar şanslı olduğumuzu hissettik”

24 Kasım Öğretmenler Günü üzere özel bir günü Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını mevzu alan “Atatürk” sineması ile kutlamanın başka bir gurur olduğunu söz eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bilimin ışığında, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizi yetiştiren siz bedelli öğretmenlerimize minnettarız. Bugüne kadar Cumhuriyetimizin bedellerini sizlerin öncülüğünde koruduk. Bundan sonra da siz önde biz gerinizde bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetin söz manası kamusal olandır. İşte bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti size, bana, hiçbir ayrım gözetmeksizin bu devletin her bir vatandaşına aittir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ihtilalleri bizlere işte bu özgürlüğü tanımıştır. 29 Ekim 1923 itibariyle bu topraklarda hakimiyet kayıtsız kuralsız milletindir. İzmir’in Kurtuluşu 9 Eylül 1922 ise Cumhuriyete giden yolun miladı olmuştur” dedi.

Bu, ben ve Vahdettin ortasında geçen bir tartışma değildir

Türkiye tarihinin gördüğü en görkemli kutlamayı 9 Eylül 2022’de İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılında daima birlikte gerçekleştirdiklerinin altını ehemmiyetle çizen Lider Soyer, “O akşam yaptığım konuşmanın temel bir niyeti vardı. Cumhuriyet ve başka rejimler ortasındaki farklara dikkat çekmek ve Cumhuriyetimizi savunmak. Dava konusu sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Bu, ben ve Vahdettin ortasında geçen bir tartışma değildir. Bu tartışmanın iki asli tarafı vardır. Milletin egemenliğine göz dikenler ve Cumhuriyetimizin yüzyıllık pahalarını, ihtilallerini savunanlar. Bizim tarafımız çok belirli. Biz son nefesimize kadar Cumhuriyete ve bedellerine bağlıyız. Elbette bu soruşturmanın asıl maksadı ben değilim. Bunun pek güzel farkındayım. Bu soruşturmanın asıl ve açık amacı Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin devrimleridir” dedi.

“Her sözümün arkasındayım”

Bu soruşturmanın mahallî seçimler yaklaşırken, mevcut iktidarın İzmir üzerinden CHP’li belediyelere baskı kurma uğraşının birinci kıvılcımı olduğunu belirten Lider Soyer, kelamlarına şöyle devam etti: “Ancak bugüne kadar olduğu üzere bu cins ataklara asla boyun eğmeyeceğiz. Ben, Atatürk’ün Nutuk’undan aldığım ve 9 Eylül’ün 100. yılında, tüm Türkiye’ye umut ışığı olan İzmir Gündoğdu Meydanı’nda o mükemmel kalabalığa hitaben söz ettiğim her sözümün gerisindeyim. Her vakit olduğu üzere Cumhuriyet ve ihtilallerinin koruyucusu olmaya ve ‘Hakimiyet kayıtsız kuralsız milletindir’ kelamını savunmaya devam edeceğim. Bu yolda yürürken en kıymetli yol arkadaşlarımın siz öğretmenlerimiz olduğunun çok yeterli farkındayım.”

Başkan Soyer sineması öğretmenlerle birlikte izledikten sonra his ve niyetlerini paylaştı, “Yönetmeninden yapımcısına, oyuncularından set grubuna Ceddimizi, bu derece nitelikli bir imal ile izleyiciye sunan herkesi gönülden kutluyorum. Sinema ile bilmediğimiz pek çok olayı da keşfettik. Bir defa daha Ceddimize hayran olduk. Bir defa daha bu türlü bir öndere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu hissettik” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen