Cts. May 18th, 2024


Nijer’e giden İsviçre merkezli Verein Tut Elimi Derneği ve Türkiye temsilciliği, altı gün boyunca birçok noktada farklı yardım tertiplerine imza attı. 

Adak, akika, sadaka ve şükür kurbanları kesildi. Kesilen kurban etleriyle hazırlanan sıcak yemekler bölge halkına ikram edildi.

25 KÖYE PAK SU

Nijer ziyareti ve programla ilgili bilgi veren dernek Verein Tut Elimi Derneği Lideri Mehmet Sarıgöz “Kurban kısımlarının yanı sıra yemek ikramlarımızla çocuklara ve ailelerine ulaşma fırsatımız oldu. Ayrıyeten küçük kardeşlerimize şekerleme hediyelerimizle minik yürekleri sevindirdik. Programın ikinci yarısında 25 su kuyusu açılışını iki takım halinde gerçekleştirerek yaklaşık 25 köyde 13 bin 500 kişinin pak suya kavuşmasına vesile olduk” dedi.

Dernek gönüllüsü Türkiye Muharrirler Birliği üyesi, muharrir, aktivist Turgut Tunç ise; “Elektrik ve suyun olmadığı köyler pak suya kavuşurken bayrağımızı gördüklerindeki Türkiye coşkusu görülmeye kıymetti. Bayrağımızın biliniyor olmasına bir katkımız olmuşsa bu bizim için büyük bir onurdur” dedi.

Yönetim Konseyi Üyesi Serkan Sezgin de “Türkiye’de sarsıntı bölgesi başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında projelerimiz sürat kesmeden devam ediyor, bağışçılarımıza  teşekkür ederiz” dedi.

FİDAN DİKECEKLER

Dernek temsilcileri, kuraklığa karşı fidan dikimi gerçekleştirdikten sonra ülkelerine dönecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen