Cts. May 4th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imal çalışmalarının sonuna gelinen Çiğli Tramvayı 2024 yılının Şubat ayında seferlere başlıyor. 

Raylı sistem yatırımlarını sürat kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nda sona yaklaştı. Artık son dokunuşların yapıldığı Çiğli Tramvayı 2024 yılının Şubat ayında açılıyor. 72 milyon 277 bin Euro’luk yatırımla tamamlanacak Çiğli Tramvayı’nda etraf düzenlemeleri ve sinyalizasyon çalışmaları büyük bir süratle devam ediyor. 

11 km’lik sınır, 14 durak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci ekonomik ve konforlu kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak kıymetli projelerinden Çiğli Tramvayı’nın inşaatı kapsamında çizgisi Karşıyaka Tramvayı’na bağlayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunluğunda viyadük, 6 trafo binası, 14 adet durak ve 11 kilometrelik sınır imalatını (22 bin 600 metre ray montajı) tamamladı.

Ring yapacak
Çiğli Tramvayı çizgisinin temeli 2021 yılının Şubat ayında atıldı. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan çizgi, Cet Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka sınırı ile ilişkisi Karya Kavşağı’nda sağlandı. Sınır, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi’ne hakikat ilerleyecek. Atatürk Caddesi’nden Semra Aksu Caddesi’ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Tabiat Koleji kavşağına, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Cet Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesine ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşan sınır, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi’ne ve tekrar Ekol Kavşağı’na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve endüstriye ulaşımı kolaylaştıracak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen