Çar. May 1st, 2024


Depremin birinci gününden itibaren gerçekleştirdiği yardımları kalıcı hale getirmeyi amaçlayan P&G Türkiye, Umut Hareketi’ni Umut Konutu projesi, Spor Okulu ve Dayanak Merkezi ile genişletti

 

P&G Türkiye, Umut Konutu, Spor Okulu ve 

Destek Merkezi ile İslâhiye’ye umut oluyor

 

Kurumsal vatandaşlık anlayışı doğrultusunda hayatlara yeterlilikle dokunmayı misyon edinen 

P&G Türkiye, 6 Şubat’ta yaşanılan sarsıntı felaketinin birinci gününden itibaren gerçekleştirdiği yardımları kalıcı hale getirmek emeliyle başlattığı Umut Konutu Projesini, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde hayata geçirdi. Üç başka başlıkta hizmet sunan Umut Konutu projesinde; çocuk ve gençlerin toplumsal faaliyetlerini ve eğitimlerini desteklemek üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile kurulan Dayanak Merkezi ve spor eğitimi almalarına imkan sağlayan, Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle hayata geçen Spor Okulu yer alıyor. Bunların yanı sıra ağız bakım ünitesi, bebek bakım odası ve kütüphane hizmeti de tekrar Umut Konutu projesi kapsamında sunuluyor.

 

Açılış merasiminde yaptığı konuşmada “Depremin üzerinden 10 ay geçse de bölgenin yaralarını sarmak için takviyelerin devam etmesi gerektiğini belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdare Şurası Lideri Tankut Turnaoğlu, “Birlikte İyileşeceğiz telaffuzuyla bir taraftan markalarımızla gereksinimleri daimî olarak karşılamaya öteki taraftan toplumsal hayata can suyu olmaya odaklandık ve Umut Konutu Projemize başladık” dedi. Umut Meskeni kapsamında hayata geçen Spor Okulu’nda çocuklar ve gençler, antrenörler eşliğinde basketbol, voleybol, futbol ve atletizm üzere eğitimlerine başlamış durumda. Gençlik Dayanak Merkezi’nde ise çeşitli aktiflik, atölye ve eğitimlerle çocuk ve gençlerin rehabilitasyonlarına katkı sağlanıyor.

 

İnovatif eserlerinin yanı sıra kurumsal vatandaşlık anlayışı doğrultusunda gerçekleştirdiği topluma katkı projeleriyle “hayatı iyileştirmeyi” prensip edinen P&G Türkiye, yeni projeleriyle tekrar umutları tazeledi. 6 Şubat’ta yaşanan zelzelenin birinci anından bu yana sarsıntı bölgesine yönelik yardım çalışmalarını sürdüren P&G Türkiye, dayanaklarını kalıcı hale getirmek ve düzgünleşme sürecini hızlandırmak ismine Gaziantep İslâhiye’de, Umut Meskeni Spor Okulu, Dayanak Merkezi ve bakım konteynerlerinden oluşan kompleksin kapılarını, düzenlenen merasimle açtı.

 

Memurkent Konteyner Kenti’ndeki yaklaşık 2 bin bireye hizmet verecek olan kompleksin açılış merasimi, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdare Konseyi Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun mesken sahipliğinde, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener,  Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, kamu yetkilileri ile ulusal olimpik atletlerden; ulusal boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve annesi Duygu Çakıroğlu, ulusal judocumuz Bilal Çiloğlu, ulusal pentatletimiz İlke Özyüksel ve annesi Gülcan Özyüksel’in iştirakiyle gerçekleştirildi.

 

Törenin sunuşunu ulusal basketbolcu, televizyon sunucusu, spor yöneticisi, Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi İdare Konseyi Üyesi ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi Şükran Albayrak üstlendi.  

 

Haftanın beş günü fiyatsız ağız bakım hizmeti sunan ağız bakım ünitesi, annelerin bebeklerini emzirebileceği ve altlarını değiştirebileceği bebek bakım odası ve çocukların ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği kütüphane hizmeti sunan “Umut Evi” ile bölgede yaşayan vatandaşların temel muhtaçlıklarını karşılamaya odaklanan P&G Türkiye, TOG ve TMOK paydaşlığıyla Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde projeyi başlattı. Üstlendiği olimpiyat sponsorluğunun bir açılımı olarak Paris 2024 yolunda zelzele bölgesinde Spor Okulu açacağını haziran ayında duyuran P&G, İslâhiye Memurkent Konteyner Kenti’ndeki çocukların ve gençlerin sporla güzelleşmesine katkı sağlayacak. Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile kurulan Spor Okulu’nda 6-16 yaş ortası çocuk ve gençler antrenörler eşliğinde voleybol, futbol, hentbol ve basketbol üzere ana branşlarında eğitim alabilecek. Kompleks kapsamında Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile hayata geçirilen Gençlik Takviye Merkezi’nde ise haftanın 7 günü zelzeleden etkilenen çocukların ve gençlerin rehabilitasyonuna yönelik farklı başlıklarda atölyeler, kültür- sanat eğitimleri, okul dayanak çalışmaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 

 

Destekler kalıcı ve sürdürülebilir hale geliyor

Açılışta yaptığı konuşmada “Yaralarımızı sarmak ismine dayanışma içinde daha düzgününü yapabilmek için buradayız” diyen Tankut Turnaoğlu, P&G Türkiye olarak İslâhiye’de TMOK ve TOG ile hayata geçirdikleri kompleks ile zelzeleden etkilenenler için spordan eğitime, hijyen gereksiniminin karşılanmasından psikososyal dayanağa her alanda yardım sunacaklarını tabir etti. Gayelerinin yıkımın tesirlerini daha kalıcı ve sürdürebilir tahlillerle “iyileştirebilmek” olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, “Depremin birinci gününden itibaren hem kendi iç tertibimizde hem de iş birliği yaptığımız kurumlarla, el ele vererek yardımlarımızı faal bir formda gereksinim bölgesine ulaştırmaya çalıştık. P&G ailesi olarak yetkinliklerimiz ve kabiliyetlerimiz doğrultusunda tüm markalarımızla bölgenin muhtaçlıklarını gidermeye odaklandık. Eserlerimizle muhtaçlık sahiplerine ulaşmaya, onların günlük bakım ihtiyaçlarını karşılamaları konusunda dayanaklarımıza devam ediyoruz. Lakin biz biliyoruz ki gerçek manada tekrar ayağa kalkabilmek için çok uzun ve pek de kolay olmayan bir süreç var önümüzde. İşte bu nedenle, üstlendiğimiz kurumsal vatandaşlık vazifesi ile bir taraftan gereksinimleri daimî olarak karşılamaya başka taraftan toplumsal hayata da can suyu olmaya odaklandık ve Umut Konutu Projemize başladık” dedi.

 

Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “TMOK, yıllardır ülkemizin birçok kentinde hayata geçirdiği spor okulları ile on binlerce çocuğu spora teşvik etmiş, sporla büyümeleri ve spor şuuru ve kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamıştır. Bugün ise P&G Türkiye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ile güç birliği yaparak, zelzeleden etkilenen İslahiyeli çocuk ve gençlerimizin yanlarında oluyor. İslahiye’de yaşayan çocuk ve gençlerimiz haftada 2 gün antrenörlerimizle eğlenceli atletizm, voleybol, basketbol, hentbol ve futbol branşlarında eğitim alıp hem sosyalleşip hem isterlerse spor mesleklerine taraf verebilecekler. Sporun güzelleştirici gücünü P&G ile sarsıntı bölgesine taşımaktan çok memnunuz.” dedi.

 

Destek Merkezlerini zelzele bölgesinde yıkımın en fazla olduğu 5 vilayette de hayata geçirdiklerini anlatan Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil, “P&G’nin Umut Meskeni projesi, Takviye Merkezi’ni bir adım ileriye taşıyarak Spor Okulu ve ferdî gereksinimlere yönelik bakım konteynerleriyle de birleştirdi, sarsıntı bölgesinde çok farklı ve kapsamlı bir çalışmaya imza atmış oldu.” dedi. Bölgede çok ağır çalışan bir STK olarak sarsıntıdan etkilenen vatandaşlarımızın güzelleşme sürecinde fizikî şartlarının uygunlaştırılması kadar toplumsal ve ferdî bakım muhtaçlıklarının da değerine dikkat çeken Betil, “TOG olarak bu projenin bir kesimi olmaktan ötürü gurur duyuyoruz” dedi.

 

“Bu projede yer almaktan gurur duyuyorum”

 

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, “Sporun güzelleştirici gücü, benim boks sporuna başlama hikayemdeki tahminen de en kıymetli detay. 2009 yılında kardeşimin kolu kırılmış ve akabinde güç bir ameliyat geçirmişti. Kardeşimin güzelleşmesine takviye olmak için başladığım spor, hayatımı büsbütün değiştirdi. Sporla tanışan her çocuğun hayatında çok büyük olumlu değişimler olduğuna yürekten inanıyorum. Fizikî ve zihinsel olduğu kadar ruhsal gelişimi de destekleyen spor, çocukların özgüvenlerini güçlendirerek, hayata daha güçlü ve umutla tutunmalarını da sağlıyor. Bugün burada hayata geçirilen bu manalı proje sayesinde sarsıntıdan etkilenen çocuk ve gençlerimizin de sporla iyileşmelerine katkı verdiğimiz için çok keyifli ve gururluyum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen