Cum. May 3rd, 2024


Candan Erçetin ve ADSO’dan Atatürk’ün sevdiği müzikler konseri

23. Memleketler arası Antalya Piyano Şenliği’nde Türk Müziğinin güçlü sesi Candan Erçetin ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), süper bir konsere imza attı. Cam Piramit’i dolduran binlerce müziksever, Atatürk’ün sevdiği müzikleri daima bir ağızdan söylerken büyük bir gurur ve coşku yaşadı.

Tüm coşkusuyla devam eden 23. Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği, uzun mühlet hafızalardan silinmeyecek bir konsere daha konut sahipliği yaptı. Türk müziğinin güçlü sesi Candan Erçetin şenlik kapsamında, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Atatürk’ün Sevdiği Müzikler konseriyle Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

MARŞLAR, MÜZİKLER COŞKU YAŞATTI

Cumhuriyet’in 100. Yılı aktiflikleri kapsamında şenlik programına alınan ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ Konseri, Cam Piramit’i dolduran müzikseverlerin coşkulu iştirakiyle gerçekleşti. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Candan Erçetin’in mükemmel sesiyle hayat bulan müzik ve marşlar, gece uzunluğu coşku yaşattı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Şef Hakan Kalkan idaresindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Piyanist Nuri Irmak eşliğinde sahne alan Candan Erçetin, izleyicilerin daima bir ağızdan söylediği Atatürk’ün sevdiği müziklerden oluşan repertuarını Gençlik Marşı ve İzmir Marşı ile doruğa taşıdı. Cam Piramit’i dolduran müzikseverler büyük gurur ve bazen gözyaşlarıyla eşlik ettikleri sanatkarları konser sonunda uzun müddet ayakta alkışladı.

BAŞKAN BÖCEK’DEN ÇİÇEK VE PLAKET

Konser sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, şef Hakan Kalkan, Piyanist Nuri Irmak ve Candan Erçetin’i süper performanslarından ötürü kutlayıp çiçek ve plaket takdim etti. Lider Böcek, sanatçı Candan Erçetin’e teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Cumhuriyet’in 100. Yılında ve Piyano Şenliği kapsamında bu türlü manalı bir konser verdiği için, Atatürk müzikleriyle, bizlere Atatürk’ü bir sefer daha yaşattığı için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, tüm Antalyalı hemşerilerimin yeni yılını da kutluyorum. 2024 savaşın, şiddetin, istismarın olmadığı, konserlerin iptal edilmediği bir yıl olsun” dedi.

COŞKUYLA DEVAM EDECEK

Bu yıl Cam Piramit’e alınan etkinliklerle daha çok müziksevere ulaşan ve ilçelerdeki programlarıyla kente yayılan Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği, 22 Aralık’a kadar birbirinden kıymetli sanatkarların sahne alacağı konserlerle tıpkı coşkuyla devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen