Çar. May 8th, 2024


Lokal İdareler Toplum Bilimleri Araştırma Geliştirme Derneği temsilcileri, Lider Tunç Soyer’i ziyaret ederek, yeni periyotta de vazifesine devam etmesini istediklerini açıkladı. Lider Soyer de, “Yaptığımız her şeyi aslında Türkiye’ye model olsun diye yaptık. Artık de bu güç devirde tekrar İzmir’e iş düşüyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Lokal İdareler Toplum Bilimleri Araştırma Geliştirme Derneği Lideri Yüksel Kaya ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Heyet, Lider Tunç Soyer’e İzmir’e kattığı pahalar için teşekkür etti. Dernek temsilcileri Lider Soyer’in yeni devirde de aday gösterilerek misyonuna devam etmesini istediklerini aktardı. 

“Bu güç periyotta yeniden İzmir’e iş düşüyor”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Lider Soyer, “5 yıl evvel vazifeye başladık. Daha çok şey var yapmak istediğimiz. Öyküyü diğer yere çekmek istiyoruz. İzmir Anadolu’yu değiştirme gücüne muktedir olan bir kent. Tarih boyunca da bu bu türlü olmuş.  İzmir, birçok unsur konut sahipliği yapmış. Yaptığımız hiçbir şeyi yalnızca İzmir için yapmadık. Her şeyi aslında Türkiye’ye örnek, model olsun diye yaptık. Artık de bu güç periyotta tekrar İzmir’e iş düşüyor” dedi.  

“Otoriter iktidarların karşısında yalnızca panzehir toplumsal demokrasidir”
Başkan Soyer konuşmasında toplumsal demokrasi vurgusunda da bulundu. Şu anda dünyanın da Türkiye’nin de muhtaçlığı olanın toplumsal demokrasiden yana bir perspektif olduğunu belirten Soyer, şöyle konuştu: “İklim kriziyle gayret için de bu türlü, yüksek enflasyonla çaba için de bu türlü, adaletsizlikler, haksızlıklar, özgürlüklerin sınırlanması için de bu türlü. Tanınan ve otoriter iktidarların karşısında yalnızca panzehir toplumsal demokrasi ve sol kıymetlerdir. Bunları daha çok hayata geçirmek mecburiyetindeyiz. Bu his ve kanılarla çalışıyoruz. Şayet imkan bırakırlarsa bunları hayata geçirecek, ayakları üzerine bastıracak, yapacak çok şey var” sözlerini kullandı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen