Cts. May 4th, 2024


Yapımcılığını Aytaç Ağdağ’ın imalini Aytaç Medya ve Tepe Üretim’in üstlendiği, senaryo ve direktör koltuğunda Selçuk Aydemir’in oturduğu ‘Efsane’ sinemasının birinci teaserı yayınlandı.

Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt, Rojhat Özsoy, Tuana Tezsay, İhtilal Saltoğlu, Ferhan Vural, Burcu Gönder üzere başarılı oyuncuların yer aldığı Efsane sineması, yeni yıla süratli bir giriş yaptı. Yılın birinci günü yayınlanan teaser kısa müddette toplumsal medyada gündem oldu. Yayınlanan teaser sineması merakla bekleyenler de büyük heyecan uyandırdı. Teaser, olumlu yorumları ile sabırsızlıklarını belirten toplumsal medya kullanıcılarından tam not aldı.

Çorum’un eşsiz tabiatı ve tarihi konutlarında tamamlanan çekimlerin gerisinde merakla beklenen Efsane sineması 2 Şubat’ta vizyona girecek. Yılın en savlı güldürü sineması olarak sinemaseverleri güldürmeye hazırlanan sinema, 7 bin yıllık yoğurdun sırrını eğlenceli bir lisanla anlatıyor.

 

Filmin Konusu

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Lakin bir yaz günü dedenin meskeninin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye nazaran sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır diğerine aktarılmalı, aileden öteki birine el verilmelidir. Şayet verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an evvel el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir ortaya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır kuşaktan nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir uğraşa girişeceklerdir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen