Çar. May 1st, 2024


İnegöl Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı günü yapıldı. 8 gündem ve 2 takrir hususu olmak üzere 10 bahis görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi’nde yeni yılın birinci meclis toplantısı Çarşamba günü gerçekleştirildi. Ocak ayı olağan meclis toplantısında 8 gündem unsuru ile birlikte 2 ek gündem hususu olmak üzere toplam 10 mevzu görüşülerek karara bağlandı.

ORDUMUZ BUNLARIN KÖKÜNÜ KURUTACAK

Meclisin açılışında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Belediye Lideri Alper Taban, “Yeni yılın birinci meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Periyodumuz içerisinde 2 toplantımız daha olacak Şubat ve Mart aylarında. Toplantıya geçmeden evvel, biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 12 askerimiz şehit oldu. Ben tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Bunları yapanları da lanetliyoruz. İnşallah Türk ordumuz bunların kökünü kurutacak. Tekrar birebir formda Gazze’de, Filistin’de yaşanan savaş vahşeti devam ediyor. Bunları lanetliyoruz. 22 bin dolayında insan hayatını yitirdi. Allah katında onlar şehit oldular. Rabbim bunları yapanlara fırsat vermesin” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ “BARIŞ İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARI” PLATFORMUNA ÜYE OLUYOR

Açılış konuşması sonrası gündem hususlarına geçildi. Gündemin 7’nci unsurunda İnegöl Belediyesi’nin Mayors For Pleace (Barış İçin Belediye Başkanları) platformuna üyeliği ele alındı. Japonya Hiroşima Belediyesi tarafından nükleer silahların kullanımına sona verilmesi, inançlı ve barışçıl kentler oluşturulması ve barış kültürünün global seviyede yayılmasını teşvik etmek emeliyle oluşturulan platforma, bugüne kadar 166 ülkeden 8342 kentin belediyesinin üye olduğu söz edildi. Lider Alper Taban, platformun dünyada nükleer silah kullanımına dikkat çekmek için oluşturulan bir oluşum olduğunu söz ederek “Bu bir duruştur” dedi. Daha sonra mecliste yapılan oylamada İnegöl Belediyesi’nin platforma üyeliği oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen