Sal. Nis 30th, 2024

Teknomarket’in oyun bölümünde konuk olarak bir oyuncu vardı. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen F.A., Free to Play türü oyunlardan dolayı yaşadığı mağduriyeti Talha Turhal’a anlattı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Çağla Melek Kaçarlar’ın sunduğu Teknomarket, yine önemli ve güncel teknoloji haberlerini izleyicilere aktardı. Teknomarket ayrıca oyun bölümünde ağırladığı konuk ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Teknomarket’in oyun bölümünü hazırlayıp sunan Talha Turhal, Free to Play yani bedava oynana oyunlarda mağduriyet yaşayan bir oyuncuyu konuk olarak programında ağırladı. Konuk oyuncu mağdur F.A. hayatının önemli bir bölümünün nasıl elinden uçup gittiğini dile getirdi.

Free to Play türü oyunlara ulaşım ve oynama süreci bedava işliyor. Bir süre sonra rakiplere üstünlük sağlamak ve seviye atlamak için gerçek para harcama ihtiyacı duyuyorsunuz. F.A.’nın yaşadığı olayların örnekleri günümüzde giderek artıyor. Birçok ebeveyn çocuklarının içerisine düştüğü durumdan şikayetçi. Türkiye‘de gelişmekte olan oyun sektörünün de önündeki en büyük engel olan bu tür mağduriyetler dijital oyunlarla ilgilenmeyen kişilerin de oyunlar hakkında negatif yönde düşünceye sahip olmasına sebep oluyor.

F.A.’nın yaşadıklarını haberin devamında yer alan videodan izleyebilirsiniz.

Free to Play oyunlara açıklık getiren ve bu tür oyunların Türkiye‘deki yerine mercek tutan bir makale hazırlayan Talha Turhal‘ın köşesine buradan ulaşabilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen