Pts. Eki 14th, 2024

Hepsiburada’da CTO – Teknoloji Küme Lideri vazifesine Alexey Shevenkov atandı. 2005’ten bu yana Yandex’te vazife alan Shevenkov, son olarak Yandex.Market’te CTO’luk vazifesini yürütüyordu. Halihazırda CTO misyonunu yürüten Gürkan Coşkuner ise CIO – Bilişim Küme Lideri rolünü üstlenecek.

Türkiye’nin önder e-ticaret platformu Hepsiburada, bugün yaptığı açıklamayla CTO – Teknoloji Küme Lideri misyonuna Alexey Shevenkov’un atandığını duyurdu. Shevenkov, 6 Aralık 2021 tarihinde vazifeye başlayacak. Halihazırda CTO vazifesini yürüten Gürkan Coşkuner ise CIO – Bilişim Küme Lideri rolünü üstlenerek Hepsiburada’nın teknoloji mimarisini şekillendirmede değerli bir rol oynamaya devam edecek.

Teknoloji alanında değerli bir tecrübeye sahip olan ve 2005 yılından bu yana Rusya’nın başkan teknoloji kümesi Yandex’te çalışan Shevenkov, son beş yıldır da kümenin e-ticaret amiral gemisi Yandex.Market’te CTO olarak misyon yapıyordu. Yandex’e 2005’te yazılım geliştirici olarak katılan Shevenkov, 2009’da yazılım mühendisliği departmanının başına geçti ve 2016’da Yandex.Market’in CTO’su oldu. Yandex’teki misyonu mühletince Yandex.Market, Yandex.Uslugi, Yandex.Delivery ve Beru üzere birçok farklı e-ticaret hizmetinin faaliyete geçirilmesine katkıda bulundu. Yandex’e katılmadan evvel Luxoft’ta yazılım geliştirici olarak çalışan Shevenkov, yüksek lisans eğitimini Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi’nde tamamladı.

Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, atamayla ilgili yaptığı açıklamada “Alexey’i, Hepsiburada’nın yeni CTO’su olarak ortamıza katıldığını görmekten memnunluk duyuyorum. Büyük mühendislik takımlarına liderlik etme ve ölçeklenebilir e-ticaret eserleri geliştirme alanlarındaki engin deneyiminden yararlanarak üstün teknoloji altyapımızı daha da güçlendirecek ve yapay zekâ ve makine tahsili uygulamalarını tüm şirket ekosistemine genişleteceğiz. Alexey’in iş performansımızı artırmamıza, müşterilerimize daha da yeterli bir tecrübe sunmamıza ve Türkiye’de e-ticaretin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonumuza kıymetli katkılarda bulunacağına inancım tam” dedi.

Emirdağ kelamlarına şöyle devam etti: “Gürkan Coşkuner, geniş deneyimi ve başarılı liderlik geçmişiyle işimizin temelini oluşturan özgün teknoloji mimarisinin kurulmasına öncülük ederek Hepsiburada’ya değerli katkılarda bulundu. CIO misyonunda de bu değerli katkıları devam ettirecek olmasından memnuniyet duyuyorum.”

Alexey Shevenkov ise yeni vazifesiyle ilgili yaptığı açıklamada“Hepsiburada ailesine Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine öncülük ederek büyümeye devam ettiği bir devirde katıldığım için heyecanlıyım. Hepsiburada’daki takım arkadaşlarımın teknoloji tutkumu paylaşmalarından büyük memnunluk duyuyorum. Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza sunduğumuz eşsiz servisleri ve tecrübesi çok daha üst düzeylere çıkarmak üzere tüm takımla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen